KookJij

Kip uit de oven met aardappels en kastanjes

Een heerlijk kip uit de oven met aardappels en kastanjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip uit de oven met aardappels en kastanjes te bereiden

Maak de kipvulling de dag te voren:
-Verhit 3 eetlepels boter in een pan en bak daarin de uien en knoflook tot de uien zacht zijn geworden. Doe er dan de pancetta bij en laat die onder voortdurend roeren (ui en knoflook moeten niet verbranden!) 5 minuten meebakken. Voeg flink wat peper toe.
Nu de kleingemaakte kastanjes er bij doen en onder roeren even door bakken en vervolgens het verse verkruimelde bruine brood er bij doen en weer blijven roeren. Het geheel van het vuur halen en de citroenrasp + fijn gesneden peterselie toevoegen. Roer tot een homogeen mengsel is verkregen.
Dit geheel gaat een ovenschotel in en kan de volgende dag in een oven op 200°C worden klaar gebakken. Dat zal ongeveer 10 - 15 minuutjes duren.
Leg dit bij de kip,wanneer die wordt opgediend.
***
KIP en AARDAPPELS:
1).Doe de kruiden door de roomboter en verdeel dat in 3 porties.
2).2 porties boter smelten in de hoge braadslee en de aardappelstukjes daarin leggen en aan alle zijden vet laten worden.
3).De kip echt goed insmeren met olie, peper en zout en de derde portie kruidenboter in de buikholte doen. De kip nu goed dichtbinden, op de borsten leggen tussen de aardappels en in de oven (180°C) zetten gedurende 30 minuten.
4).Uit de oven halen, de aardappels keren en de kip ruim bedruipen met de olie uit de braadslee. Leg de kip nu op z'n rug tussen de aardappels en zet de braadslede terug in de oven.Zet de oven op 190°C en laat de kip nu in 45 minuten gaar braden. De aardappels zijn nu ook gaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Kip in stukken verdelen en opdienen met de aardappels en een stuk kipvulling

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst