Recept
« Terug naar recepten
Kip prutje
PT40M
Kip prutje
Ik heb dit gemaakt met wat ik in huis heb, want weggooien doen we niet
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip prutje te bereiden
Kip kruiden met zwarte peper en zout.
Olijfolie met de boter(krijg je een romige smaak) in de pan verhitten. (niet verbranden!!)
Kip aanbakken tot deze een beetje bruin is en uit de pan halen.
In dezelfde pan (niet schoonmaken) de spekblokjes bakken, doe er dan de ui en knoflook bij en verder bakken.
Paprika en wortel erbij nog even doorbakken en de champignons toevoegen,
Tomatenpuree erbij, deze ook even bakken en dan de paprikakruiden toevoegen.
Kip terug in de pan en alles doorroeren.
Room-culinair of een ander soort room toevoegen en lekker doorwarmen zodat je een dikke saus krijgt.
Maak het af met een beetje cayennepeper op eigen smaak.
Olijfolie met de boter(krijg je een romige smaak) in de pan verhitten. (niet verbranden!!)
Kip aanbakken tot deze een beetje bruin is en uit de pan halen.
In dezelfde pan (niet schoonmaken) de spekblokjes bakken, doe er dan de ui en knoflook bij en verder bakken.
Paprika en wortel erbij nog even doorbakken en de champignons toevoegen,
Tomatenpuree erbij, deze ook even bakken en dan de paprikakruiden toevoegen.
Kip terug in de pan en alles doorroeren.
Room-culinair of een ander soort room toevoegen en lekker doorwarmen zodat je een dikke saus krijgt.
Maak het af met een beetje cayennepeper op eigen smaak.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Gegeten met eigengemaakte frietjes maar met pasta of rijst ook heerlijk.
leny de bruin zegt: