KookJij

Kip prutje

Ik heb dit gemaakt met wat ik in huis heb, want weggooien doen we niet
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip prutje te bereiden

Kip kruiden met zwarte peper en zout.
Olijfolie met de boter(krijg je een romige smaak) in de pan verhitten. (niet verbranden!!)
Kip aanbakken tot deze een beetje bruin is en uit de pan halen.
In dezelfde pan (niet schoonmaken) de spekblokjes bakken, doe er dan de ui en knoflook bij en verder bakken.
Paprika en wortel erbij nog even doorbakken en de champignons toevoegen,
Tomatenpuree erbij, deze ook even bakken en dan de paprikakruiden toevoegen.
Kip terug in de pan en alles doorroeren.
Room-culinair of een ander soort room toevoegen en lekker doorwarmen zodat je een dikke saus krijgt.
Maak het af met een beetje cayennepeper op eigen smaak.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Gegeten met eigengemaakte frietjes maar met pasta of rijst ook heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

leny de bruin

leny de bruin zegt:
Recept gisteren uitgeprobeerd. Een schot in de roos. Het staat nu bij mijn favorieten.
Leny de Bruin-Arts

Leny de Bruin-Arts zegt:
ook wij hebben een hekel aan het weggooien van eten: dus ik ga het van de week of volgende week zeker proberen.
Groetjes,
Leny