KookJij

Kip met Pruim en Renet

Een heerlijk kip met pruim en renet recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6-12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Kennis uit Nieuw Zeeland
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met Pruim en Renet te bereiden

*Breng in een pan met dikke bodem het fruit met het citroensap en het water aan de kook.Zet het vuur lager en laat 30 minuten koken en flink wat water verdampen.Pureer de inhoud van de pan en zet apart.
*Wrijf de kippebouten in met zout en peper en bak ze in een anti-aanbak pan snel rondom bruin in de hete rijst olie.Begin op het vel te bakken gedurende 5 minuten en nog een 3 - 4 minuten aan de andere kant.Doe ze niet alle 12 tegelijk in een pan.Zet de bouten apart.
*Doe nu de boter in de pan waarin de kip werd gebakken,laat eerst uitbruisen en bak dan de uien en knoflook (op smaak gebracht met peper en zout) in de boter.Roer stevig om alle aanbaksels van de kip los te roeren.Zodra de uien flink beginnen te kleuren blus dan af met wijn en draai het vuur hoger en kook de wijn volledig in
(dwz de wijn moet zowat volledig zijn verdampt).
*Nu gaat het appel-pruim mengsel er bij,samen met de bouillon.Roer goed omen breng aan de kook.
*Vervolgens gaan de stukken kip er bij en deksel op de pan>Zet vuur lager en laat 15 minuten sudderen,zodat de kip mooi gaar kan worden.
Je kunt ook de hele santekraam in de oven zetten die op 150 - 180 graden Celsius staat. (Dat zou ik dus zelf doen).
Dan uit laten wasemen en opdienen.
Ruim bestrooien met peterselie

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Als bijgerecht 12 x 1 stukje kip en als hoofdmaal 2 stukjes kip per persoon.Geef hierbij aardappelpurée en bv worteltjes en/of doperwtjes en apart een kommetje gemengde sla met een mooie vinaigrette.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chinees

chinees zegt:
lijk me lekker meteen proberen marja