KookJij

Kip King David

Een heerlijk kip king david recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip King David te bereiden

Dag van te voren of 's morgens voor het bereiden van het gerecht de kip, net onder water, in een grote pan met water en de benodigde bouillonblokjes doen (1 per halve liter water) doen.
Aan de kook brengen en dan op een zacht vuur een uur tegen de kook laten.
De kip is gaar als spontaan het vlees van het bot valt.
Daarna de kip in het kookwater laten afkoelen.
Is de kip en het water afgekoeld, de kip eruit halen en het vlees eraf plukken.
Het vlees, afgedekt, bewaren tot het uiteindelijke bereiden. Het water/bouillon kan later gebruikt worden voor het opwarmen van de kipstukjes en het bereiden van de kerriesaus.

Ca. een half uur voor de maaltijd beginnen met het bereiden van de "Kip King David".
Benodigde rijst koken.
De rozijnen ca. 15 minuten in warm water wellen.
Ui fijn snipperen en in een niet te hete pan met olie of wat bakboter heel licht bruin bakken. (glaceren)
Is de ui klaar, de kerriesauspoeder bijvoegen en volgens pakje verder bereiden (water vervangen door de bouillon) en wat pittige kerriepoeder, naar smaak erbij voegen.
Het blikje met mandarijnpartjes (ananas zou ook kunnen) openen en goed laten uitlekken.
De gewelde rozijnen laten uitdruppen en met keukenrolpapier licht afdeppen.
De kipstukjes even opwarmen (in bouillon of magnetron).
Als de rijst gaar is, de rozijnen er door roeren, in een mooie glazen schaal verdelen en wat plat drukken.
Over de rijst de stukjes kip verdelen.
Kerriesaus, goed verdeeld, erover schenken en en slotte garneren met de mandarijnpartjes.
Wel vlug werken anders koelt het gerecht te snel af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annemieke

Annemieke zegt:
Dit is niet het originele recept voor dit gerecht. Er komt geen pakje of zakje aan te pas namelijk. De saus maak je op basis van de zelfgetrokken bouillon, boter en bloem. Niet met een zakje kerriesaus. Zonde. Er hoort ook geen ui in en het is een eenpansgerecht. Dus saus maken, kerrie toevoegen, de rozijnen er bij, als laatste de kip om die niet stuk te roeren en wat extra boter om de saus romiger te maken. Serveren met witte rijst en de mandarijntjes er apart bij. Zonde als zo'n mooi recept verbasterd wordt met zakjes en pakjes.