KookJij

Kip in pasteideeg

Een heerlijk kip in pasteideeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinairnet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in pasteideeg te bereiden

Voorbereiding
Kneed (in de keukenmachine) de ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
Week het brood in de melk en knijp het brood vervolgens goed uit. Maal het vlees en de lever (in de keukenmachine) fijn en meng met de losgeklopte eieren, gehakte knoflook, broodkruim, tijm, peper en zout. Bak een klein beetje van deze farce in een koekenpan om te controleren of het voldoende gekruid is. Vul de kip met de farce. Leg de kip in de koelkast.
Rol driekwart van het deeg uit tot een lap van 45x45 cm. Leg de kip hier diagonaal op met de borst naar onderen. Vouw de twee kleinere hoeken van het deeg over de kip heen en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Vouw de andere flappen over de kip heen en plak het stevig vast op het ingesmeerde deeg. Snijd het overtollige deeg weg. De kip moet nu volledig ingepakt zijn. Bestrijk het deeg met het ei.
Rol de rest van het deeg uit tot een ovaal van de zelfde grootte als de bovenkant van de ingepakte kip en druk dit stevig op het deeg. Garneer het deeg met restjes deeg. Zet de ingepakte kip 15-20 minuten in de koelkast.

Bereiding
Zet de kip vervolgens in de op 220C. voorverwarmde oven en laat het deeg in 15-20 minuten kleuren. Schakel de temperatuur terug naar 190C. en dek het deeg af met aluminiumfolie. Laat de kip in nog eens anderhalf uur gaar worden. Als een in de vulling geprikte vleespen, die u er na 30 seconden uithaalt heet aanvoelt, dan is de kip gaar.

Serveren
Snijd de ovale bovenkant van de korst los en neem de kip uit de korst. Schep de vulling in de deegbodem en snijd de kip in stukken. leg de stukken kip op de vulling. Zet de losgesneden bovenkant weer op de korst en serveer de kip direct. Eet de kip, de vulling en de korst samen met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst