KookJij

Recept voor Kip in kruidige notensaus

Een heerlijk kip in kruidige notensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: we4you2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Breng de kip aan de kook in water en schuim de bovenkant goed af. Draai de vlam laag, doe het deksel op de pan en laat de kip 30 minuten zachtjes garen. De stukken moeten wel heel blijven. Leg de kip op een schaal en zet de bouillon weg voor eventueel later gebruik. Verwijder het vel van de kip, Haal het vel van de botjes en snijd het in smalle stukjes. Haal de korsten van het brood en snijd het brood in kleine stukjes. Leg in een kom, voeg de helft van de melk toe en laat het geheel 5 minuten weken. Pureer het brood en de melk in de keukenmachine. Pel en snipper de uien en plet de knoflook. Kook de eieren hard in 6 minuten en bewaar ze voor de garnering. Ontdoe de chilipeper van zaadlijsten en steeltje en snijd deze in smalle, dunne reepjes. Snijd de gekookte aardappelen in plakken. Verhit 1/2 deciliter olie in een pan en voeg de uien en knoflook toe. Laat 10 minuten pruttelen tot de uien zacht en bruin zijn. Voeg de chilipasta, de noten, zout en peper toe. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen. Voeg de notenolie en de broodmasa toe en tenslotte de rest van de melk. Roer voortdurend tot de saus dik begint te worden. Schep de kip, de kaas en de helft van de olijven erbij en laat zachtjes pruttelen tot de kaas gesmolten is en de kip door en door warm. De schotel wordt als volgt samengesteld: spreid de plakjes aardappels naast elkaar in een flinke ovenschaal, schep er de kip en de saus over. Garneer met de eipartjes, de olijven en de reepjes chilipeper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst