KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De Caraibische keuken kenmerkt zich door haar slaven/immigranten verleden. De keukens van Afrika, India, China en Indonesie vormen de basis.

Filters worden geladen

Caribische recepten

    1. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    2. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
    3. Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij. L... Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...

    4. Ingredienten: 1 pot pinkaas a 350 gram( wel smeuig zonder stukjes), 1 pakje slagroom a 200ml, 1 liter volle melk, 20 scheppen suiker (koffielepel), 1 plastic beker koffiemelk, ± 14 plastic bekers, 1 garde, 1 mengkom, 1 pannelikker, e...
    5. Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...
    6. Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover. Men eet ze ook... Ingredienten: 500 gram pompoen, 2 eieren, (een handvol rozijnen), 1 dl melk, 150 gram zelfrijzend bakmeel, plantaardige olie, eventueel zout en peper
    7. Ingredienten: 1 kilo runderriblappen (zie eerst het begin bij bereiding), 1 ui in kleine stukken, 3 teentjes knoflook in plakken, 2 teentjes knoflook extra in kleine stukken, een halve paprika in stukken, eventueel een pepertje in rin...
    8. Ingredienten: 2 uien, 2 Madame Jeanette pepers, 50 à 75 ml witte azijn gedestilleerd, 1tl zout, een halve tl peper

    9. Ingredienten: 400 a 500 gram (runder) gehakt ( zie opm), 8 eieren, beetje melk, 1 el boter/margarine, 1 el boter/margarine extra, 100 gram (cheddar) kaas geraspt, zout en peper, eventueel wat gedroogde tijm, eventueel wat gedroogde r...
    10. Ingredienten: 500 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 1 paprika, 2 takjes bladselderij, 1 takje peterselie, 1/2 madame jeanette peper, 250 mililiter melk, 250 mililiter water, 1 grote visbouillonblok, 1/2 kipbouillonblok, 35 gram boter, 1/2 th...
    11. Ik had hiervan zowel een Surinaams als een Antilliaans recept. Ik heb sommige ingrediënten naar eigen smaak gemixt. Het smaakte voortreffelijk. Ingredienten: kippenbouten/kippenpoten, zonnebloemolie (5 à 6 el), 2 uien in halve ringen gesneden, 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden, 2 el tomatenpuree ( 1 klein blikje), 6 gewelde pruimen zonder pit ( bijv van AH), 4 el Faja...
    12. Ingredienten: ong 1 kg aubergines, 4 a 5 uien, 1 el boter, stukje Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden, ong 500 ml kokosmelk (liefst dikke) uit blik (zie kookverhaal), zout en peper
    13. Ingredienten: Lees eerst Kookverhaal, 8 kippenpoten (drumsticks), 1 a 2 eieren, 0,5 el komijnzaadjes, 2 el zwarte peperkorrels, 1 el chilipoeder, 1 el gemalen koriander (ketoembar), 2 tl knoflookpoeder, zout naar smaak, paneermeel, en...

    14. Ingredienten: 1 blik cornedbeef, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 0,5 (rode) paprika, 1 Madame Jeanette, 1 el tomatenpuree, wat heet water (zie opmerking), peper (en zout) naar smaak, 1 a 2 el (olijf) olie
    15. Ingredienten: 1 groene papaya, 1 nog niet echt rijpe papaya, 1 a 2 uitjes klein gesneden, 1 a 2 knoflookteentjes kleingesneden, wat olie/margarine
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  2. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  3. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  4. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  5. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  6. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  7. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  8. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  9. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  10. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom