-
Cubaanse stoofpot Ropa Vieja
Categorie: Vlees, Stoofschotels
180 min
Vaak wordt er over het Cubaanse eten gezegd dat het niet zo bijzonder is.
Met deze heerlijke runder stoofpot bewijs ik het tegendeel. Ik heb het
tijdens mi...
Ingredienten: 1 kg runder riblappen, 2 uien, 4 tenen knoflook, olijfolie, 1 groene en 1 rode paprika, 3 grote tomaten, 1 steel bleekselderij, 1 glas droge witte wijn (150 ml), 2 laurierblaadjes, 2 tl komijn, oregano (1 tl gedroogd of...
-
Tonijnburgers (Balchi di tuna)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...
-
Cubaanse rijst met zwarte bonen (Congris)
Categorie: Groenten, Overig
30 min
De Cubaanse keuken staat niet direct bekend om zijn culinaire
hoogstandjes. Toch heb ik er tijdens mijn vakantie een aantal hele lekkere
gerechten leren ke...
Ingredienten: 200 gram rijst, 2 dl water, 1 ui, 1 teentje knoflook, olie, 1 groene paprika, 1 blik tomatenpulp (of blokjes), 1 blikje zwarte bonen, peper en zout
-
Tomaten in zuur
Categorie: Groenten, Bijgerechten
10 min
Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
-
Runderstoofvlees (Curaçao) (Karni stobá di Mai)
Categorie: Vlees
120 min
Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij.
L...
Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...
-
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Categorie: Warm, Sauzen
25 min
Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
-
Witte kool met kaas uit de oven (Kolo ku keesji )
Categorie: Groenten, Ovenschotels
30 min
Ingredienten: 1 witte kool (middelmaat), zakje geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak), zout, margarine of roomboter, (als extra indien gewenst: 2 uien kleingehakt of in ringen en hamblokjes. Zie info onderaan)
-
Antilliaanse pompoenpannenkoek (Arepa di Pampuna)
Categorie: Overig
20 min
Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover.
Men eet ze ook...
Ingredienten: 500 gram pompoen, 2 eieren, (een handvol rozijnen), 1 dl melk, 150 gram zelfrijzend bakmeel, plantaardige olie, eventueel zout en peper
-
Curry met lamsvlees (Caribisch) (zie opm.)
Categorie: Vlees
120 min
Ingredienten: 750 gram lamsbout, ontbeend, 4 el kerriepoeder, 1 liter hete bouillon of heet water, 3 teentjes knoflook uitgeperst, 1 grote ui gesnipperd, 4 takjes tijm (of 2 tl gedroogde tijm), 3 laurierblaadjes, 2 tl gemalen piment (...
-
Papaya uit de wok
Categorie: Groenten
20 min
Ingredienten: 1 groene papaya, 1 nog niet echt rijpe papaya, 1 a 2 uitjes klein gesneden, 1 a 2 knoflookteentjes kleingesneden, wat olie/margarine
-
Cornedbeef pittig gebakken
Categorie: Vlees, Low Budget
15 min
Ingredienten: 1 blik cornedbeef, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 0,5 (rode) paprika, 1 Madame Jeanette, 1 el tomatenpuree, wat heet water (zie opmerking), peper (en zout) naar smaak, 1 a 2 el (olijf) olie
-
Bourbon-saus
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: 240 ml slagroom, 0,5 el maïzena, 1 el water, 2 el suiker, 60 ml bourbon/whiskey
-
Arubaanse kaasballetjes
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 500 gr gemalen oude kaas, 2 eieren, 1 kopje bloem, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 1 theelepel bakpoeder
-
Stoofvlees (Curacaose Karni Stobá 2)
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 1 kilo runderriblappen (zie eerst het begin bij bereiding), 1 ui in kleine stukken, 3 teentjes knoflook in plakken, 2 teentjes knoflook extra in kleine stukken, een halve paprika in stukken, eventueel een pepertje in rin...
-
Komkommer in zuur met mosterdzaadjes
Categorie: Groenten, Bijgerechten
20 min
Ingredienten: Zie eerst kookverhaal., 1 grote komkommer, 1,5 dl witte azijn, 0,5 dl water, 2 tl mosterdzaadjes, 3 peperkorreltjes, 2 a 3 tl suiker, zout naar smaak
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven