-
Tonijnburgers (Balchi di tuna)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...
-
Runderstoofvlees (Curaçao) (Karni stobá di Mai)
Categorie: Vlees
120 min
Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij.
L...
Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...
-
Cornedbeef pittig gebakken
Categorie: Vlees, Low Budget
15 min
Ingredienten: 1 blik cornedbeef, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 0,5 (rode) paprika, 1 Madame Jeanette, 1 el tomatenpuree, wat heet water (zie opmerking), peper (en zout) naar smaak, 1 a 2 el (olijf) olie
-
Tomaten in zuur
Categorie: Groenten, Bijgerechten
10 min
Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
-
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Categorie: Warm, Sauzen
25 min
Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
-
Antilliaanse pompoenpannenkoek (Arepa di Pampuna)
Categorie: Overig
20 min
Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover.
Men eet ze ook...
Ingredienten: 500 gram pompoen, 2 eieren, (een handvol rozijnen), 1 dl melk, 150 gram zelfrijzend bakmeel, plantaardige olie, eventueel zout en peper
-
Papaya uit de wok
Categorie: Groenten
20 min
Ingredienten: 1 groene papaya, 1 nog niet echt rijpe papaya, 1 a 2 uitjes klein gesneden, 1 a 2 knoflookteentjes kleingesneden, wat olie/margarine
-
Antilliaanse viskroketten
Categorie: Warm
60 min
Ingredienten: 500 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 1 paprika, 2 takjes bladselderij, 1 takje peterselie, 1/2 madame jeanette peper, 250 mililiter melk, 250 mililiter water, 1 grote visbouillonblok, 1/2 kipbouillonblok, 35 gram boter, 1/2 th...
-
PIKA (Curaçaose pikante uien) zie opm.
Categorie: Overig
10 min
Deze pika hoort bij de Curaçaose maaltijd, samen met de gebakken bakbananen. (zie recept) Als je op dit eiland Creools eet, staat er altijd een pot...
Ingredienten: 1 a 2 uien, afhankelijk van de grootte, 3 a 4 zeer hete pepers, ongeveer in totaal 50 cl azijn met water vermengd (naar eigen smaak), beetje peper
-
Caribische kip
Categorie: Gevogelte
90 min
Een lekker zomers kipgerecht.
Ik heb het gegeten met rijst en eigengemaakt tafelzuur, maar andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.
Ingredienten: Voor de marinade:, 2 grote tomaten (of 8 kleine), in grote stukken, 2 grote uien, in grote stukken, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 el Worcestersaus, 2 el balsamico, handvol verse peterselie, enkele takjes verse tijm,...
-
Bananen uit Jamaica
Categorie: Warm, Overig
45 min
Ingredienten: 6 stevige bananen, 50 à 100 gram suiker, 50 gram zachte roomboter, 1 of 2 zakjes vanillesuiker, 5 el water, boter om in te vetten
-
Fiadone
Categorie: Koud
60 min
Ingredienten: 6 eieren, gescheiden, 150 g fijne tafelsuiker, 500 g brocciu (verse schapenkaas), roomkwark of ricotta, geraspte schil van 1 citroen, 250 g frambozen, sap van 0,5 citroen, 1-2 el poedersuiker
-
Curry met lamsvlees (Caribisch) (zie opm.)
Categorie: Vlees
120 min
Ingredienten: 750 gram lamsbout, ontbeend, 4 el kerriepoeder, 1 liter hete bouillon of heet water, 3 teentjes knoflook uitgeperst, 1 grote ui gesnipperd, 4 takjes tijm (of 2 tl gedroogde tijm), 3 laurierblaadjes, 2 tl gemalen piment (...
-
Arubaanse Pastechi
Categorie: Warm
120 min
Ingredienten: Benodigdheden voor het deeg: · 4 koppen bloem · 1 theelepel zout · 1 eetlepel suiker · 2 eetlepels zonnebloemolie · 2 eetlepels margarine · 1 geklutst eitje · 1 kopje water, Benodigdheden voor het vlees:, · 500 gram geha...
-
Pika Natural (ZEER HEET)
Categorie: Overig
10 min
Ingredienten: 2 uien, 2 Madame Jeanette pepers, 50 à 75 ml witte azijn gedestilleerd, 1tl zout, een halve tl peper
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart