KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De Caraibische keuken kenmerkt zich door haar slaven/immigranten verleden. De keukens van Afrika, India, China en Indonesie vormen de basis.

Filters worden geladen

Caribische recepten

    1. Ingredienten: 2 uien, 2 Madame Jeanette pepers, 50 à 75 ml witte azijn gedestilleerd, 1tl zout, een halve tl peper
    2. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
    3. Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij. L... Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...

    4. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    5. Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...
    6. Ingredienten: 1 groene papaya, 1 nog niet echt rijpe papaya, 1 a 2 uitjes klein gesneden, 1 a 2 knoflookteentjes kleingesneden, wat olie/margarine
    7. Ingredienten: 1 witte kool (middelmaat), zakje geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak), zout, margarine of roomboter, (als extra indien gewenst: 2 uien kleingehakt of in ringen en hamblokjes. Zie info onderaan)
    8. Ingredienten: 1 blik cornedbeef, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 0,5 (rode) paprika, 1 Madame Jeanette, 1 el tomatenpuree, wat heet water (zie opmerking), peper (en zout) naar smaak, 1 a 2 el (olijf) olie

    9. Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover. Men eet ze ook... Ingredienten: 500 gram pompoen, 2 eieren, (een handvol rozijnen), 1 dl melk, 150 gram zelfrijzend bakmeel, plantaardige olie, eventueel zout en peper
    10. Ingredienten: 500 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 1 paprika, 2 takjes bladselderij, 1 takje peterselie, 1/2 madame jeanette peper, 250 mililiter melk, 250 mililiter water, 1 grote visbouillonblok, 1/2 kipbouillonblok, 35 gram boter, 1/2 th...
    11. Deze pika hoort bij de Curaçaose maaltijd, samen met de gebakken bakbananen. (zie recept) Als je op dit eiland Creools eet, staat er altijd een pot... Ingredienten: 1 a 2 uien, afhankelijk van de grootte, 3 a 4 zeer hete pepers, ongeveer in totaal 50 cl azijn met water vermengd (naar eigen smaak), beetje peper
    12. Ingredienten: 400 a 500 gram (runder) gehakt ( zie opm), 8 eieren, beetje melk, 1 el boter/margarine, 1 el boter/margarine extra, 100 gram (cheddar) kaas geraspt, zout en peper, eventueel wat gedroogde tijm, eventueel wat gedroogde r...
    13. Ik had hiervan zowel een Surinaams als een Antilliaans recept. Ik heb sommige ingrediënten naar eigen smaak gemixt. Het smaakte voortreffelijk. Ingredienten: kippenbouten/kippenpoten, zonnebloemolie (5 à 6 el), 2 uien in halve ringen gesneden, 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden, 2 el tomatenpuree ( 1 klein blikje), 6 gewelde pruimen zonder pit ( bijv van AH), 4 el Faja...

    14. Ingredienten: Zie eerst kookverhaal., 1 grote komkommer, 1,5 dl witte azijn, 0,5 dl water, 2 tl mosterdzaadjes, 3 peperkorreltjes, 2 a 3 tl suiker, zout naar smaak
    15. Ingredienten: 6 Madame Jeannette pepers, een halve wortel fijngesneden, een half uitje fijngesneden, 125 ml azijn, 2 el witte, droge wijn, mespunt koriander (ketoembar), 1 klein gemberbolletje geraspt, zout en peper, (eventueel een pa...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.