Daar ik geen recept voorbij kan lopen, sleep ik ze overal mee  vandaan.Dit komt uit een folder van de Champion supermarkt in Frankrijk.
Ik had een keer alleen maar een potje fetablokjes in huis en een heleboel kerstomaatjes uit eigen tuin. De kaasblokjes heb ik toen heel goed uit laten lekken, afgedroogd en hiervoor gebruikt.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Kerstomaten met kaas uit de oven
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kerstomaten met kaas uit de oven
Een heerlijk kerstomaten met kaas uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 - > Hoofdgerechten - Vegetarisch
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Vivre Champion 2008 no 133, door mij vertaald en aangepast
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kerstomaten met kaas uit de oven te bereiden
   Oven op 180°C.
De tomaten wassen en drogen, eventuele steeltjes eraf halen.
De kaas in kleine blokjes snijden.
4 Éénpersoons ovenschaaltjes invetten en de tomaatjes en blokjes kaas hierover verdelen.
De eieren met de maïzena in een kom wat loskloppen en dan de melk + de room in een dun straaltje erin gieten terwijl je blijft kloppen.
Als alles is opgenomen, giet je het melkmengsel over de tomaatjes en de kaasblokjes. Zout en peper erover.
Schuif de schaaltjes in de oven voor ± 20 minuten.
De bieslooksprietjes knip je intussen in 3 of 4 stukjes.
Haal de schaaltjes uit de oven, versier ze met de bieslookstukjes en serveer het gerecht direct.
   
										De tomaten wassen en drogen, eventuele steeltjes eraf halen.
De kaas in kleine blokjes snijden.
4 Éénpersoons ovenschaaltjes invetten en de tomaatjes en blokjes kaas hierover verdelen.
De eieren met de maïzena in een kom wat loskloppen en dan de melk + de room in een dun straaltje erin gieten terwijl je blijft kloppen.
Als alles is opgenomen, giet je het melkmengsel over de tomaatjes en de kaasblokjes. Zout en peper erover.
Schuif de schaaltjes in de oven voor ± 20 minuten.
De bieslooksprietjes knip je intussen in 3 of 4 stukjes.
Haal de schaaltjes uit de oven, versier ze met de bieslookstukjes en serveer het gerecht direct.
                    
fabita zegt:
Ik hoop dat je het lekker zult vinden.:p