KookJij

Kerstbombe

Een heerlijk kerstbombe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: super de boer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstbombe te bereiden

Snijd de cake in plakken van ca. 1 cm dik en maak van enkele plakken op een plat bord een cirkel van 20 cm doorsnede
Schep het ijs in bollen op de cakecirkel en dek het ijs af met de overige plakken cake. Druk de cake met de handen stevig om het ijs
Besprenkel de cake met de rum en bestrooi met wat kaneelpoeder. Zet de cake afgedekt minimaal 1 uur terug in de vriezer
Verwarm de grill voor op de hoogste stand
Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe. Klop totdat het eiwit gaat pieken
Haal de ijsbombe uit de vriezer en schep het eiwit met een lepel er slordig omheen. De hele bombe moet bedekt zijn met eiwit
Zet de ijsbombe in de oven net onder de grill en laat het eiwit in ca. 3 minuten lichtbruin kleuren
Serveer de ijsbombe direct op een mooie schaal en snijd er punten van aan tafel
Van tevoren: maak de bombe zonder het eiwit en zet hem tot gebruik in de vriezer



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst