Recept
« Terug naar recepten
					
						Kaneellikeur
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kaneellikeur
Een heerlijk kaneellikeur recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erik Porsul
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									Onbepaald personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									Asterix*
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kaneellikeur te bereiden
Doe de alcohol of wodka in de grotere fles, doe de suiker met de trechter in de fles, en prop hem azo vol met kaneelstokjes dat hij nog net dicht kan.
Gedurend 1 week elke dag 2 maal omschudden en vervolgens 6 weken elke week minstens 1 maal omschudden.
Met zeef in de trechter een kleiner flesje voor 2/3 vullen met het (inmiddels donkerrode) mengsel en bijvullen met water.
Als je dit in een flesje van een 1/2 liter doet, kun je de grote fles gewoon weer bijvullen met wodka en evt. suiker. het blijft een kwestie van proeven en uitvinden hoe sterk en of zoet je het zelf wilt maken.
									Gedurend 1 week elke dag 2 maal omschudden en vervolgens 6 weken elke week minstens 1 maal omschudden.
Met zeef in de trechter een kleiner flesje voor 2/3 vullen met het (inmiddels donkerrode) mengsel en bijvullen met water.
Als je dit in een flesje van een 1/2 liter doet, kun je de grote fles gewoon weer bijvullen met wodka en evt. suiker. het blijft een kwestie van proeven en uitvinden hoe sterk en of zoet je het zelf wilt maken.
                    
FransKuchlein zegt: