Geef hier stoofpeertjes bij en gekruide rijst of gekruide couscous.
Strooi de fijngesneden bosuitjes erover en evt. nog wat gesnipperde korenderblaadjes
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Kalkoen met Kruiden en Mandarijnen
						PT300M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kalkoen met Kruiden en Mandarijnen
Een heerlijk kalkoen met kruiden en mandarijnen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 300 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Amerikaanse Collega.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kalkoen met Kruiden en Mandarijnen te bereiden
  1).Maak een mengsel van het zout, knoflookpoeder,
gemberpoeder en 5-spices mix.
2).Wrijf de stukken kalkoen goed in met het kruidenmengsel en laat even staan (30 minuten).
3).Maak een mengsel van de fijngesneden uien, witte wijn, sinaasappelsap, marmelade, limoensap en het fijngesneden lombokje en deponeer dat mengsel op de bodem van een slow-cook-pan.
4).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en
geef daarin de kalkoendijen een kleurtje aan alle kanten.
5).Leg dan de voorgebakken kalkoen in een enkele laag op het uien-snaasappel-mengsel.
6).Daarover dan de in stukken gebroken 7 pitloze mandarijntjes verdelen
7).Doe het deksel op de slow-cooker en zet hem op SLOW.
8).Laat de inhoud 4 - 4 1/2 uur koken in de slow-cooker
9).Haal de kalkoen dan uit de cooker en haal de botten er uit en zet ze warm weg.
10).Doe de rest (kookvocht, vruchtensap, uien, enz.) in de pan met dikke bodem. Maak een papje van de maizena en een paar lepels kookvocht en doe dat in de grote pan om de saus dik te koken. Blijf wel roeren.Koken tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
										gemberpoeder en 5-spices mix.
2).Wrijf de stukken kalkoen goed in met het kruidenmengsel en laat even staan (30 minuten).
3).Maak een mengsel van de fijngesneden uien, witte wijn, sinaasappelsap, marmelade, limoensap en het fijngesneden lombokje en deponeer dat mengsel op de bodem van een slow-cook-pan.
4).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en
geef daarin de kalkoendijen een kleurtje aan alle kanten.
5).Leg dan de voorgebakken kalkoen in een enkele laag op het uien-snaasappel-mengsel.
6).Daarover dan de in stukken gebroken 7 pitloze mandarijntjes verdelen
7).Doe het deksel op de slow-cooker en zet hem op SLOW.
8).Laat de inhoud 4 - 4 1/2 uur koken in de slow-cooker
9).Haal de kalkoen dan uit de cooker en haal de botten er uit en zet ze warm weg.
10).Doe de rest (kookvocht, vruchtensap, uien, enz.) in de pan met dikke bodem. Maak een papje van de maizena en een paar lepels kookvocht en doe dat in de grote pan om de saus dik te koken. Blijf wel roeren.Koken tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
 
                    





 
					 
									
Harry Löhr zegt: