Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen grandmère
PT90M
Kalkoen grandmère
Een heerlijk kalkoen grandmã¨re recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen grandmère te bereiden
Bestrooi de kalkoen aan de binnen-en de buitenkant met de provencaalse kruiden,peper en zout.Leg op de borst de plakjes vet spek en leg de kalkoen in een braadslee.Smelt de boter maar laat hem niet te bruin worden.Besprenkel de kalkoen met de boter en schuif de braadslee in een voorverwarmde oven (200C).Braad de kalkoen,onder voortdurend bedruipen,1 uur.Schil in de tussentijd de uien en de wortel.Snijd de wortel in plakken.Was de krielaardappelen.Leg de blkjes spek,ui,wortel en de aardappelen bij de kalkoen en breng het op smaak met peper en zout.Laat ze met de kalkoen 10 min.bakken en voeg de bouillon toe.Haal het spek van de borst en laat alles nog 20 min. in de oven staan .Haal de kalkoen uit de oven en leg hem op een voorverwarmde schaal.Leg de groenten en de aardappelen eromheen en bestrooi ze met de gehakte peterselie.Bind het braadvocht evt.met wat allesbinder en geef de saus apart erbij.
jjab zegt: