KookJij

Kalkoen gestoofd met amandelen (Escaldums)

Een heerlijk kalkoen gestoofd met amandelen (escaldums) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Culinaria España 1999
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoen gestoofd met amandelen (Escaldums) te bereiden

De kalkoenfilets in stukken snijden (niet al te klein)
De olijfolie in de braadpan verhitten en de kalkoenstukken rondom dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Dan ui en knoflook in de olie fruiten en dan de amandelen erdoor roeren en even kort meebakken.
Dan toevoegen: laurierblad + witte wijn+ bouillon + tomaten. Goed mengen.
Nu gaat het vlees weer in de pan en naar smaak zout en peper.
Deksel op de pan en op middelhoog vuur ± 30 minuten of tot het vlees gaar is, laten sudderen, zo nu en dan omroeren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Geef er ook brood bij voor de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst