KookJij

Recept voor Kalfs-Schnitzel met Citroen Saus

Oorspronkelijk is dit een Italiaans recept, nl Escalope limona piccata (escalope is kalfsschnitzel of kalfsoester, limona is met citroen en piccata wil zeggen dat het vlees in plakken is gesneden, platter is geslagen, gepaneerd is -soms alleen met bloem- , gebakken is en vervolgens wordt op gediend met saus. Escalope Lombarda = gebloemd, met saus van citroen en kappertjes. Escalope Milanese = Met ei en paneermeel + tomatensaus. Escalope Romana = gebloemd met marsalasaus of saliesaus. Escalope Americana of USA = geen kalfsvlees, maar kip.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Bestuif de stukjes platgeslagen kalfsvlees met wat bloem.
  2. Smelt wat boter in een anti aanbak koekenpan en bak hierin de stukjes vlees goudbruin aan beide zijden. Leg de stukjes vlees even op een warm bord onder alu folie.
  3. Deglaceer de bakpan met een scheut witte wijn en krab met een houten lepel de bodem van de pan goed schoon. Doe daarna de citroensap er bij en de schijfjes en roer goed door. Flink peperen en ietsje zeezout toevoegen aan het pannetje en weer goed doorroeren.
  4. Geef er tagliatelle bij en gebruik de olijfolie om het klonteren van de tagliatelle tegen te gaan.
  5. Doe de kalfslapjes weer terug in de pan, blijf de pan bewegen en geef de eters een bordje met pasta en een stukje kalfsvlees uit citroen met een scheut citroensaus + aangebakken citroen schijfje.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je drinkt hierbij een droge witte wijnof een stevige rosé.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Conny

Conny zegt:
Hai Jan,

Was heerlijk! Dank voor het recept. Gemaakt zonder peterselie of kappertjes en niet gemist