KookJij

Kadayif = Vogelnest dessert

Een heerlijk kadayif = vogelnest dessert recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 of meer personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kadayif = Vogelnest dessert te bereiden

Haal de helft van de Kadayif uit de verpakking Je haalt de vogelnesten uit elkaar en verdeelt ze op de bakplaat. Vervolgens smelt je de boter.
De helft van de lauwe gesmolten boter giet je over de "de vogelnesten". De gemalen walnoten verdeel je over de Kadayif. De resterende helft van de Kadayif doe je op dezelfde wijze bovenop het geheel en de overige gesmolten boter voeg je toe.
Zorg voor een koude siroop! Wanneer het suiker en de water uitgekookt zijn voeg je de citroensap op de laatste moment toe om karamelisering te voorkomen.
Bak de Kadayif vervolgens op 230 graden C. in het midden van een voorverwarmde oven tot het goudbruin is ongeveer 20 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Andries.

Andries. zegt:
O Ik zie het nu het is een dessert. Bedankt.
Andries.

Andries. zegt:
Kadayif, is dat een toetje of een hoofdgerecht. Vr.gr Andries.
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerst en een goed *2010*
Groetjes Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Laat mij maar weten hoe ze waren.
Groetjes,Ayse:D
nikita03

nikita03 zegt:
klinkt heerlijk, ga ik proberen.