KookJij

Kabeljauw saltimbocca

De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo) vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie. Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen noemen. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of hoofdgerecht serveren.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Landhuis de Barones, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw saltimbocca te bereiden

  1. Maak de dressing, schik de sla op de borden en doe er een beetje van de dressing overheen.
  2. Snij de kabeljauw (skrei) in 12 gelijke stukken, bestrooi met peper (zout is niet echt nodig omdat de ham al zout genoeg is), leg op elk stuk vis een blaadje salie en wikkel de vis in de ham.
  3. Rijg de stukken aan een spiesje en bak deze ongeveer 3 minuten aan elke kant (als het dunne stukjes vis zijn iets korter).
  4. Leg de gebakken visspiesjes op de salade en garneer eventueel met wat geroosterde pijnboompitten en een blaadje salie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst