Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw saltimbocca
PT30M
Kabeljauw saltimbocca
De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de
meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met
dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo)
vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie.
Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke
combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen
noemen.
Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb
bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als
onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht
geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn
dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar
een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of
hoofdgerecht serveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Landhuis de Barones, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw saltimbocca te bereiden
- Maak de dressing, schik de sla op de borden en doe er een beetje van de dressing overheen.
- Snij de kabeljauw (skrei) in 12 gelijke stukken, bestrooi met peper (zout is niet echt nodig omdat de ham al zout genoeg is), leg op elk stuk vis een blaadje salie en wikkel de vis in de ham.
- Rijg de stukken aan een spiesje en bak deze ongeveer 3 minuten aan elke kant (als het dunne stukjes vis zijn iets korter).
- Leg de gebakken visspiesjes op de salade en garneer eventueel met wat geroosterde pijnboompitten en een blaadje salie.