KookJij

Kabeljauw op spruitjestaart met kaviaar en canner

Een heerlijk kabeljauw op spruitjestaart met kaviaar en canner recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: headlines.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw op spruitjestaart met kaviaar en canner te bereiden

Kook de gewassen spruitjes in de melk gaar en draai tot puree. Sla de eieren los en spatel er de puree door. Giet in een vorm en bak in 30 minuten op 120° C af.
Vijzel de stokvis en roer door eiwit. Snijd aardappelen in dunne plakken, smeer in met stokviseiwit en bak krokant af op 180° C. Kook de kreeft af, haal de rug eruit en vries licht aan. Snijd de inhoud van de scharen in brunoise (garnituur voor de saus).
Ontzuur tomatenpuree, voeg de rest van de kreeft erbij, blus af met Cognac en vul op met de court bouillon waarin de kreeft gekookt werd. Laat 8 uur trekken en vijzel vervolgens.
Zet opnieuw op, passeer, laat indampen, bind eventueel bij en voeg de garnituur toe. Smeer een half vel filodeeg in met eiwit. Snijd de licht aangevroren kreeftenrug dun op de snijmachine en leg op het deeg.
Smeer de andere helft in en leg op de eerste helft. Snijd in de juiste vorm en bak af.Eet smakelijk en veel plezier met het bereiden !Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst