KookJij

Kaassoufflé van Parmezaanse kaas en Gorgonzola

Een heerlijk kaassoufflé van parmezaanse kaas en gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaassoufflé van Parmezaanse kaas en Gorgonzola te bereiden

Verwarm de oven voor op 250 °C. Maak eerst een blanke roux. Smelt de boter in een pannetje en gaar er de bloem in. Blijf roeren. De roux wordt een soezendeeg door het toevoegen van melk en eidooiers. Voeg de koude melk toe en roer tot het deeg compact wordt en van de wanden en bodem van de pan loslaat. Gaar even door zonder te kleuren. Neem de pan van het vuur. Roer een voor een de eidooiers door het deeg. Het soezendeeg is klaar. Kruid met versgeraspte nootmuskaat en peper. Roer de geraspte parmezaanse kaas er door en tot slot de in repen gesneden Gorgonzola. (Als je dit in porties op bakpapier spuit en in de oven bakt krijg je heerlijke kaassoezen) Sla de eiwitten met een snuif zout stijf. Spatel ze heel voorzichtig door het stevige deeg. Neem de tijd. Het is belangrijk dat de eiwitten zoveel mogelijk lucht blijven bevatten. De luchtigheid van de soufflé hangt er vanaf. Bestrijk van een ovenschaal de binnenzijde met boter en bestuif daarna met bloem. Stort het kaasbeslag er in. Bak af in de oven in ongeveer 20 tot 30 minuten. Hij is perfect als de buitenzijde van de soufflé mooi goudbruin is en de kern zacht vloeibaar. Dat kun je voelen door de bovenzijde licht in te drukken, de soufflé is veerkrachtig en schommelt een beetje. Serveer er een tomatensalade bij of een met steranijs geparfumeerde tomatensaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Assy

Assy zegt:
Ik begrijp dat je geen liefhebber bent van nootmuskaat? ;)
Theo

Theo zegt:
nootmuskaat is de pest voor alles wat lekker is