KookJij

Kaasburger

Een heerlijk kaasburger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasburger te bereiden

Verkruimel het brood in de keukenmachine. Houd 8 basilicumblaadjes apart, snijd de rest fijn. Meng in een kom de helft van het broodkruim met de zuivelspread, geraspte kaas, fijngeneden basilicum, 1 ei en wat peper tot een homogene massa. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Verwarm de ovengrill voor. Klop het resterende ei los in een diep bord. Haal de kaasburgers een voor een door het ei en daarna door de rest van het broodkruim. Druk het broodkruim goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 3 minuten per kant goudbruin. Rooster de sneden brood onder de ovengrill in 3 minuten goudbruin. Leg 4 sneden brood op 4 borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de kaasburger, garneer met de plakjes tomaat en de achtergehouden blaadjes basilicum. Leg de resterende 4 sneden brood erop en serveer direct. Lekker met tomatenketchup.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

franeke

franeke zegt:
DAT PROBEER IK WEL NE KEER!!!!
't ziet er lekker uit !!!!
wel een vraagje; wat bedoel je met "de zuivelspread" ?????? ik ken dat niet !!!!! nog nooit over gehoord :?
groetjes franeke
;)