Recept
« Terug naar recepten
Japanse hapjes
PT30M
Japanse hapjes
Een heerlijk japanse hapjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Japan
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse hapjes te bereiden
Sushierijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Shii-takes schoonmaken en in plakjes snijden. Plakjes 3 minuten koken in suiker, sojasaus en sherry. Shii-takes laten afkoelen. Eieren loskloppen met mespunt wasabipoeder. Selderij fijnknippen. Selderij en garnalen door ei roeren. In een kleine koekenpan boter verhitten. Dikke omelet bakken van het ei. De omelet laten afkoelen en in 6 stukjes snijden. Norivellen in vieren delen. Sushirijst in 12 porties verdelen. Porties samendrukken tot ovaalvormige bolletjes en op nori leggen. Shii-takes over 6 rechthoekjes verdelen. Omelet over de andere rechthoekjes verdelen. Tot serveren koel bewaren.