KookJij

Jambalaya met chorizo, kip en garnalen

Er staan veel Jambalaya recepten op kookJij en nog veel meer op het Internet. Ik heb er een aantal bekeken. Allemaal even lekker en toch ook weer met een aantal verschillen. De meeste recepten gaan uit van een eenpansgerecht , maar ik koos ervoor om de rijst apart te koken en de Jambalaya op de rijst te serveren. Dit gerecht is ontstaan omdat ik van dit recept surf-en-turf-pizzamet-grote-garnalen-chorizo-en-kabeljauw nog garnalen en chorizo over had, die ik wilde opwerken en nog een paprika en bleekselderij in de koelkast aantrof om er in te verwerken.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jambalaya met chorizo, kip en garnalen te bereiden

  1. Snij de chorizo in plakjes en vervolgens in vieren.
  2. Verwarm een hapjespan en bak de chorizo in enkele minuten knapperig.
  3. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Verwijder het meeste vet uit de pan en bak in het aanhangende vet de met Cajunkruiden bedekte blokjes kip enkele minuten.
  5. Haal ze uit de pan en laat ze ook uitlekken.
  6. Veeg de pan helemaal schoon en voeg 1 el zonnebloemolie toe.
  7. Voeg de paprika, sjalot, bleekselderij en de knoflook toe en fruit alles zachtjes 10 minuten.
  8. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  9. De gehalveerde tomaatjes en het laurierblad erbij met het scheutje maggi water.
  10. Voeg de blokjes chorizo en kip toe aan de pan. Deksel erop en zachtjes 15-20 minuten sudderen.
  11. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de voorgekookte garnalen toe aan de pan om mee te verwarmen.
  12. Serveer op de rijst en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie of enkele plukjes veldsla.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit gerecht is ontstaan omdat ik van dit recept surf-en-turf-pizzamet-grote-garnalen-chorizo-en-kabeljauw nog garnalen en chorizo over had,
Die ik wilde opwerken en nog een paprika en bleekselderij in de koelkast
aantrof om er ook in te verwerken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst