KookJij

Ikan djahé (gebakken vis)

Een heerlijk ikan djahé (gebakken vis) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ikan djahé (gebakken vis) te bereiden

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
Snijd de vis in stukken.
Fruit in wat olie de uien, knoflook en djahé goudbruin.
Roer er dan de lomboks (in ringetjes gesneden) en de citroenschil er door heen, tevens de laos, citroensap, gula djawa, ketjap en het zout erdoor roeren.
Bak de blokjes vis in hete olie en laat ze eventjes uitlekken op een stukje keukenrol.
Leg de mooie stukjes gebakken vis op een platte schaal en giet dan het kruidenmengsel over de stukjes vis.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst