KookJij

Ierse Colcannon

Een heerlijk ierse colcannon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ierse Colcannon te bereiden

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Kook de boerenkool beetgaar.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Giet de kool af en vermeng met de uien, boter en nootmuskaat.
Schep het mengsel in een niet te lage vuurvaste schotel en maak er 4 kuiltjes in.
Breek boven elk kuiltje een ei en breng dat op smaak.
Bak 12 minuten in de oven tot de eieren zijn gestold.
Bestrooi met kaas en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ger2

ger2 zegt:
Zo kom ik nooit aan 200 gram groenten per persoon per dag:(