KookJij

Recept voor Hutspotsoep met kaasstokbrood

Een heerlijk hutspotsoep met kaasstokbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

* Week de bonen 8 uur (of een nacht) in ruim koud water
* Pel en halveer 1 ui en steek de kruidnagels in de ui-helften. Doe de geweekte bonen met 2 liter water in een grote pan. Voeg de met de kruidnagels bestoken uihelften, de krabbetjes, de laurierblaadjes, de tijm en de bouillontabletten toe en breng de vloeistof aan de kook.
* Laat de soep ca. 1 uur zachtjes koken, tot de bonen en de krabbetjes gaar zijn.
* Maak intussen de rest van de groeten schoon, snipper 2 uien en snijd de wortels en aardappelen in kleine blokjes.
* Zeef de bouillon boven een andere pan; verwijder de met kruidnagel bestoken uihelften en de laurierblaadjes; verwijder de botjes uit de krabbetjes, snijd het vlees in stukjes en houd ze met de bonen apart.
* Breng de bouillon en de melk met de gesneden aardappelen , wortel en uien aan de kook,laat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
* Schep met een schuimspaan ca. 4 eetlepels wortel uit de soep en houd ze apart voor de garnering. Houd ook 4 eetlepels bonen apart voor de garnering en roer de rest van de bonen door de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Roer de achtergehouden wortel en bonen weer door de soep en houd hem warm.
* Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten knapperig uit. Schep de spekjes uit het bakvet en roer ze samen met de stukjes vlees door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.

* Maak het kaasbrood: Pel de ui en snijd hem in ringen. Fruit de uienringen in het bakvet van de spekjes goudbruin en zacht in ca. 3 minuten.
* Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer de snijvlakken met ketchup. Verdeel de gefruitte uiringen en de geraspte kaas erover en druppel er wat bakvet over. Laat de kaas onder een hete grill (of bovenin een hete oven) smelten in ca. 3 minuten.
* Snijd het kaasstokbrood in stukken en geef ze bij de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
De soep staat te koken en het ruikt erg lekker. Ik maak er een foto van en, als jij het goed vindt, wil ik aan de redactie vragen om hem bij jouw recept te zetten. Ik hoor het graag van je. Groetjes Gerda :p:p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
Dat ga ik doen. Ik heb helaas geen krabbetjes kunnen krijgen dus ga ik schouderkarbonades gebruiken, lijkt me ook wel kunnen. De bonen staan in de week. Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat worden. Fijn weekend. ;):p:D
Karin

Karin zegt:
Ik denk dat je gewoon moet nemen wat jij het lekkerste vind. Ik heb geloof ik runderbouillon genomen.
slaatje

slaatje zegt:
Karin, het boodschappenlijstje is gemaakt, ik ga de soep van het weekend maken. Ik heb nog wel een vraag; welke smaak bouillontabletten gebruik je, Rund of Kippenbouillon. Ikzelf gebruik altijd bij varkensvlees kippenbouillon maar ik volg liever eerst het recept. Groetjes Gerda ;):p
slaatje

slaatje zegt:
Nou Karin, het is wel bijzonder deze soep. Wij houden wel van maaltijdsoepen, lekker makkelijk omdat je het van te voren kan klaarmaken, dus deze wil ik ook wel eens t.z.t. proberen. Ik heb het recept geprint en hij gaat in de map. Groetjes Gerda :p:D::)
Karin

Karin zegt:
Ik heb de hutspotsoep vandaag voor het eerst gemaakt. En ik moet zeggen: HET IS HEERLIJK! Het lijkt heel veel werk, maar als je al het voorsnij werk al doet, en je neemt een blik bonen i.p.v. verse witte bonen die je een nacht moet laten weken, scheelt het al een stuk tijd. Ik heb ook wat aan de buren gegeven, en die vonden het ook heel lekker;)