KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Hutspot met rookworst

Makkelijk en snel Hutspot recept
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Anders
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de aardappelen 15 - 20 minuten, snijd ondertussen de uien in stukken en de winterwortelen in reepjes.
  2. Kook de wortelen en uien samen met het blokje runder bouillon ongeveer 20 minuten.
  3. Giet de aardappelen en groenten af voeg samen in een pan en grof stampen. Maak vervolgens de rookworst warm.
  4. Vervolgens de hutspot op smaak brengen met peper en zout.De rookworst kan apart of door de hutspot opgediend worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

zegt:
Henny,erg late reactie maar toch:
De aardappels kook je in een andere pan als de wortels.
Worden je uien dan nog te bruin dan zou ik ze wat groter snijden ofwel kook ze mee met de aardappels tot alles gaar is.
Moet normaal lukken!
Ik zelf doe nog tijdens het stampen een klontje roomboter erbij en een beetje nootmuskaat,heerlijk!
mia Elsjan

zegt:
Morgen dit recept weer...Oud Hollands is het lekkerst ! :) Heerlijk !!!
Henny

zegt:
Ben gek op hutspot, maar hoe komt het dat mijn uien zo bruin worden, lijkt net varkensvoer. Nb. Alles tezamen aan de kook brengen, eerst wel laag opgezet, hopelijk krijg ik hier antwoord op..
martin ronbrandsteder

zegt:
Wij willen roy danken voor zijn mooie tip het was erg lekker dankjewel roy!!!!!!!!!!!!!!!
van Roekel F.E

zegt:
Beste mensen,
zouden jullie het recept van hutspot willen sturen?
b.v.d(en wat voor kruiden)
mientje

zegt:
Een prei mee koken brengt een heerlijke smaak aan de hutspot.
Hans

zegt:
Een beetje pittige tomatenpuree er door doet ook wonderen.
Roy

zegt:
Wat érg lekker is als je de uien niet meekookt maar apart bakt, lekker bruin (niet te donker).
Daarna er doorstampen, dit is echt een verrijking. Eventueel ook nog uitgebakken spekjes erdoor, super !!
Mathieu

zegt:
Ook heerlijk met witte bonen, gewoon na het koken mee grof stampen!
Hans

zegt:
Al enkele malen gemaakt.......blijft heerlijk !