KookJij
Lees meer Lees minder

Rijst

De allerlekkerste hoofdgerechten die met rijst zijn bereid vind je op deze pagina. Onderstaande recepten hebben als hoofdingrediënt rijst en zijn gesorteerd op populariteit.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Rijst recepten

    1. Een keer wat anders dan bij de aardappels. Deze variatie met sperzieboontjes is erg lekker. Eet dit samen met rijst of mie. Ingredienten: 750 gram sperziebonen, 2 eetlepels (Olijf) olie, 250 gram speklapjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 vers chilipepertje (indien niet aanwezig een klein beetje sambal), 1 theelepel suiker, 3 eetlepels ketjap manis, 1/...
    2. Ingredienten: 1 potje witte bonen in tomatensaus (Hak zijn het lekkerst)., 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 blikje champignons (liever verse), 1 speekburger (hier kom ik nog op terug), provencaalse kruiden, olijfolie
    3. Samen met witte rijst en gebakken banaan een heerlijke combinatie! Tip: zet er wat schaaltjes bij met bijvoorbeeld: (zelfgemaakte) atjar, komkommer in het... Ingredienten: 1 halve kip (gerookt) of 1 krielkuiken of 400 gram gerookte kipfilet, (of 2 gerookte of zelf gegaarde eendenpoten), 6 à 8 knakworstjes (geen blik) in plakjes, 2 potten bruine bonen, 2 tomaten in stukken, 1 madame Jeanet...

    4. Ingredienten: Benodigdheden:, • 1 pakje Maggi dagschotel gehakt-sperziebonen-saté, • 250 gram witte rijst, • 450 gram sperziebonen, ontdaan van de puntjes, • 1 kleine ui, gesnipperd, • 1 ei, • 1,5 eetlepel paneermeel, • 1,5 eetlepel z...
    5. Ingredienten: 3 stuk(s) uien, 200 gram Zereskt (Iraanse rode bessen van de Berberis vulgaris), 70 gram pistaches, 5 theelepel(s) saffraan, 700 gram basmati rijst, 6 stuk(s) kippendijbeen filet, 2 stuk(s) eieren, 25 gram boter, 5 stuk...
    6. Ingredienten: 2 x 250 g rib-runderlappen, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1/2 zakje rode currypasta (a 70 g), 2 el sesamolie (flesje 250 ml), 1/2 runderbouillontablet, 2 el zonnebloemolie, 1/2 ui, gesnipperd, 200 g pandanrijst, 1/2 pak...
    7. Ingredienten: 350 gram risottorijst, 200 gram kippenlevertjes, 200 gram champignons, 1 rode ui, 1 sjalot, vleesextract, boter, vers geraspte parmezaanse kaas, wijnazijn, vleesbouillon, rode en witte port, peper en zout
    8. Ingredienten: 250 gr rijst, 2 wortelen, 1 kleine komkommer, 1 kleine bloemkool, 1 rode ajuin, peper, zout, currypoeder, 1 koffielepel gemalen citroengras

    9. Ingredienten: Voor pastei (zie recept surinaamse kippastei), 1 zak Pom tayer Lufo (bij surinaamse toko), 250 gr. zoutvlees, 250 gr. kipfilet, 1 kop azijn (voor het wassen van kipfilet), 2 dopjes azijn (voor in de pom), 2/3 kleine fles...
    10. Ingredienten: Pak Gyros uit de diepvries of zelf Gyros maken van varkensvlees en Gyroskruiden uit een zakje., 1 paprika, verse sperciebonen (100 gram), beker crème fraîche( groot), Basmatirijst, klein blikje tomatenpuree, peper en zo...
    11. De Iraanse keuken (= Perzische keuken) behoort net als de Turkse keuken,de Azerbeidzjaanse keuken,de Armeense keuken en de Turkse keuken tot die van het Mi... Ingredienten: 600 gram basmatirijst, 2 eetlepels kosher zout, 125 cc redelijk dikke yoghurt, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepeltje (van 2,5 cc) saffraan-draadjes, 1 kopje dille, vers gehakt, 1 kopje gepelde pistachenootjes,grof gehakt
    12. Ingredienten: 500 gr. lamsgehakt, 500 gr. sperziebonen, 1 ui, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 theel. saffraan, 400 gr. rijst, 1/2 eetl. paprikapoeder+knoflokpoeder
    13. Ingredienten: 400 g mager lamsvlees, 3 grote uien, 1 cm verse gember, 1 el pinda- of arachideolie, 1 pak gezeefde tomaten (370g), 2 laurierblaadjes, 4 kardemompeulen, 1 kaneelstokje, zout, zwarte peper, 2 el boter, 375 g langkorrelrij...

    14. Ingredienten: 2 kipfilets, 1 ui, 1 knoflookteentje, 2 rode chilipepers, 1 groene paprika, 3 el arachideolie, 1 el garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl korianderpoeder, 225 g basmatirijst, 1 el tomatenpuree, 750 ml kippenbouillon, sap...
    15. Ingredienten: 400 gr. gekookte zilvervliesrijst, 500 gr. gesneden spitskool, 2 halve kipfilets, 2 varkensfiletlapjes, 100 gr. spekblokjes, Nasikruiden (zakje van conimex, niet verwikkelen met nasi-mix), Ketjap manis, 1 el citroensap,...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  2. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  3. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  4. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  5. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  6. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  7. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  8. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)
  9. Tarte Flambee met Jalapeno
    Tarte Flambee met Jalapeno Categorie Overig
    Een eigen bedachte variant op het gerecht Tarte Flambee, van origine uit de Elzas. Ingredienten: Tarte Flambee deeg (Tante Fannie), Jalapeno, (Rode) ui, Gerookte spekreepjes, Creme Fraiche
  10. Chili con Carne zonder bonen
    Chili con Carne zonder bonen Categorie Overig
    Chili con Carne, maar dan zonder de bonen. Ingredienten: Gehakt, Ui, Knoflook, Chilipoeder, Zout, Peper, Courgette, Paprika, Tomatenblokjes