KookJij

Honingijs

Een heerlijk honingijs recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Honingijs te bereiden

Klop de dooiers met de suiker tot een witte vaste massa.
Breng de room en de melk aan de kook en roer er dan de honing voorzichtig onder en meng het dan onder de opgeklopte dooiers en suiker en roer alles goed onder elkaar.
Zeef het geheel over in een zuivere sauspan en zet op middelhoog vuur.
Laat het honingijs \"a la nappe\" binden met behulp van een spatel en zorg ervoor dat het niet kookt.
Maak nu en dan een streep op de achterkant van de de spatule, als het mengsel niet meer naar onder loopt is hij voldoende gebonden.
Laat het mengsel afkoelen in een koud-water-bad. Breng het geheel nu over in een roomijsmachine.
Na 30 a 40 minuten is de honingijs klaar en kan je hem in een plastiek bakje storten en in de diepvries zetten.Haal de honingijs 20 minuten voor gebruik uit de diepvries.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst