KookJij

Hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak

Een heerlijk hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hinderollade met in champagne geroosterde pastinaak te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bak voor de vulling de ui en spekjes in wat boter. Voeg het brood, de noten en peerblokjes toe. Kruid met peper en zout, meng er het losgeklopte ei door en laat afkoelen.
  2. Smelt een klont boter in de microgolfoven. Snij het hindegebraad in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er helft van de vulling over, rol op en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal. Leg de rest van de vulling naast de rollade. Bestrijk het vlees met de gesmolten boter en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160° C. Braad nog eens 15 minuten.
  3. Hussel de plakjes pastinaak met de suiker. Schep ze in een ovenschaal en giet er de champagne bij. Kruid met peper en zout, meng alles goed door elkaar en zet 30 minuten mee in de oven tot de groente goudbruin kleurt.
  4. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Halveer ze, giet er een scheut olijfolie bij, kruid met de tijm, peper en zout. Bak ze in een koekenpan goubruin. Serveer er het hindegebraad en de pastinaak bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst