KookJij

Hertenbiefstuk met wildsaus en waterkersmousseline

Een heerlijk hertenbiefstuk met wildsaus en waterkersmousseline recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub/ Sligro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenbiefstuk met wildsaus en waterkersmousseline te bereiden

Schil de stoofpeertjes en breng ze met 8 dl rode wijn, suiker kaneelstokjes en kruidnagels aan de kook en laat ca 25 minuten zachtjes garen. Bewaar de peren in het kookvocht.
Kook voor de wildsaus de rest van de wijn met de jus de veau tot de alcohol is verdampt
Voeg de wildfond toe en telkens wat peperkoek, en blijf roeren tot dat de peperkoek is opgelost voeg daarna nog enkelen malen wat peperkoek toe tot dat de gewenste dikte is verkregen.
Kook ondertussen de aardappels gaar, prak ze en meng met de geklaarde boter, melk en eieren en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Klop het geheel met een garde romig en luchtig. Roer de waterkers er op het laatste moment doorheen.
Bak de biefstukjes in olie en boter bruin bestrooi ze met zout en peper en laat ze ingepakt in folie even rusten.
Schep de mousseline op de borden en leg daarop de biefstukjes; zet een stoofpeer ernaast en drapeer de saus half over en naast de biefstuk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst