KookJij

Hertenbiefstuk met port-honingsaus

Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde zachte smaak. Het vlees is licht verteerbaar. Hertenbiefstuk eet je net als gewone biefstuk rosé of rood. Erg lekker met de port-honingsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenbiefstuk met port-honingsaus te bereiden

  1.  Haal de hertenbiefstukjes minimaal 30 minuten voordat je ze gaat bakken uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen. Kruid de biefstukken met peper en zout.
  2. Verhit de zonnebloemolie in de pan en schroei de hertenbiefstukken snel op hoge warmtebron aan beide zijden dicht, tot ze een mooie bruine kleur hebben gekregen. Warmtebron laag zetten en de biefstukken per kant plm. 2 minuten onder
    voortdurend bewegen verder bakken. Hertenbiefstukken uit de pan nemen en verpakt in aluminiumfolie ten minste 10 minuten laten rusten. In die tijd maak je de honing-portsaus:
  3. Fruit in het overgebleven vet op een lage warmtebron de sjalot-snippers glazig. Voeg de port, wildfond en tijm hieraan toe.
  4. Zet de warmtebron nu hoog en breng alles aan de kook. Laat de saus plm. 10 minuten inkoken. Zeef de saus. Proef en maak op smaak met honing, peper en zout.
  5. Doe de saus terug in de pan en zet de pan op een lage warmtebron. Voeg nu de blokjes boter toe, steeds een paar tegelijk en roer de boter door de saus tot en een mooie gladde saus hebt gekregen die iets gebonden is door de boter.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Hertenvlees is heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken. Lekker met aardappelpuree, gebakken aardappelen, spruitjes, rode kool,
witlof, stoofpeertjes, etc.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst