KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Spanje recepten

    1. Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pak Spaanse Paella (Knorr), 300 gr. Garnalen, roze, 500 gr. Kalkoenfilet, 3 eetl. Vloeibare margarine, 1 Ui, 400 ml Water
    2. Ingredienten: Ik neem:, 3 flessen rode wijn (geen dure hoor), 3 borrelglaasjes triple sec, 2 borrelglaasjes gin, 3 borrelglaasjes cointreau, 1 borrelglas whisky, 4 à 6 soeplepels fijne suiker, 2 sinaasappelen, 2 appels
    3. Ingredienten: 50 g. boter, 100 g. chorizo worst, in blokjes gesneden, 1 grote ui in ringen gesneden, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 100 g. prei in ringetjes gesneden, 50 g. wortel in plakjes gesneden, 50 g. knolselderij in blokjes...

    4. Ingredienten: tomaat 1kg, tomaten puree 200gr, geroosterde amandelen 200gr, uien 5x in ringen, knoflook 3 teentjes, thijm theelepel, basilicum bosje, z/p, olijfolie 2dl
    5. Ingredienten: - 2 pakjes garnalen (ietswat grotere garnalen), - Peterselie (vers of uit een potje) naar smaak, - 1 Rode peper, - Olijfolie, - 4 of 5 Knoflookteentjes, - Piri piri kruiden
    6. Ingredienten: 500 gr rundergehakt, 2 eetl olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 4 tot 5 eetlepels wittebroodkruim of paneermeel, 4 eetl. sherry ( medium dry), 1 losgeklopt ei, zout, (cayenne)peper, nootmu...
    7. Ingredienten: Zoete pepertjes (mild peppadew), bieslookroomkaas
    8. Ingredienten: ½ liter gazpacho:, 3 deciliter tomatensap, 3 deciliter olijfolie, 1,5 deciliter rode wijnazijn, 1,5 kilo vleestomaten, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 komkommer, 1 ui, peper en zout, Verder:, 10 grote rauwe garnale...

    9. Ingredienten: scheut wodka, scheut bacardi, scheut sinasappellikeur, 2/3 deel aanvullen met een lichte rode wijn, 1/3 deel met jus d'orange of fanta limon, vruchten
    10. Russian salad = ensalada rusa = een soort huzaren salade. Er bestaan vele variaties over de hele wereld. Het oorspronkelijke recept komt uit Rusland en wer... Ingredienten: 4 grote vastkokende aardappelen, 125 gram schoongemaakte winterwortel, 125 gram doperwten, 2 sjalotten snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 1 frisse zure appel in kleine blokjes snijden, 75 gram zure bom in kleine b...
    11. Ingredienten: 100 gram boter, 125 gram bloem, 2,5 dl koude melk, 2 hardgekookte eieren, fijngehakt, versgemalen zwarte peper en zout, 1 tl nootmuskaat, 5-6 el fijn broodkruim, 2 grote eieren, losgeklopt, olie voor het frituren
    12. Ingredienten: Voor de papas arugadas (aardappels in schil);, Voor 3 personen:, 1 kilo vastkokende nieuwe, kleine aardappeltjes.., 1 a 2 lepels grof zeezout of keukenzout, Voor de mojo picon (de saus):, 4 teentjes knoflook, 1 spaanse p...
    13. Ingredienten: 600 gram magere runderlappen, 500 gram uien, 2 teentjes knoflook, 2 groene paprika's, 500 gram tomaten, 3 eetlepels olijfolie, 1 laurierblaadje, 2 eetlepels gehakte peterselie, 150 mililiter droge witte wijn, 150 mililit...

    14. Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 winterwortel, in plakjes, 2 aardappelen, in blokjes, 4 tomaten, in partjes, 1/2 groene kool, in reepjes, 1 groot blik bruine bonen, 1 l rundveesbouillon (...
    15. Ingredienten: .500 gr aardappelen in blokjes, .1 flinke prei in ringen, .2 fijngehakte knoflookteentjes, .1 flinke schenkel, .150 gr bacon aan een stuk, .350 gr runderpoelet, .zout, .versgemalen peper, .11/2 tl paprikapoeder, .1 pot w...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  2. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  3. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  4. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  5. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  6. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  7. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  8. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  9. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell
  10. Deense rundvleessoep
    Deense rundvleessoep Categorie met Vlees
    Soep uit een pakje met een eigen draai eraan. Ingredienten: 1 pakje Deense rundvleessoep (Honig), 250 gr. Soepballetjes, rund, 250 gr. Champignon, 200 gr. Winterwortel, 100 gr. Bos/lente-ui, 1,5 l. Water