KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Marokko recepten

    1. Ingredienten: 1 kleine bloemkool in roosjes of 1 pak bloemkoolroosjes(diepvries), sap van 0,5 citroen, 4 a 5 el zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 2 el bladpeterselie fijngehakt, 1 el ketoembar of 2 el verse koriander fi...
    2. Ingredienten: 4 wortelen, 4 rapen, 2 courgettes, 3 paprika's (groen, rood en geel), 2 uien, 2 aubergines, 1 blik kikkererwten, 1 chilipeper, 2 tomaten, Solo Vloeibaar, komijn, 1 bosje bladpeterselie, 1 mespunt harissa, 1 doosje zwarte...
    3. Ingredienten: Turkse yoghurt of Griekse (dikke), gehakte peterselie of koriander, suiker, peper, zout, 3 knoflooktenen, citroensap

    4. Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt, flinke snuf saffraan draadjes, 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen koriander, 1 t gemalen komijn, 1 tl gemalen kurkuma, 200 g stukjes tomaat uit blik, 300 ml visbouillon/fond, 4 klei...
    5. Ingredienten: 225 gr. couscous, 1 kaneelstokje, ongeveer 5 cm. lang, 2 tl. korianderzaad, 1 tl. komijnzaad, 2 el. olijfolie, 1 kleine ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 tl. gemalen kurkuma, snufje cayennepeper, 1 el....
    6. Ingredienten: 2 kilo aardappelen, 2 blikjes zalm in olie, 200 gram zalmsnippers, 1 pakje gerookte zalm, 1/2 pot cornichons (kleine ongezoete augurk), 300 gram roze jumbo garnalen, 4 grote wortels, mayonaise, room ketchup
    7. Tip: maak dit gerecht van de voren klaar, vries het in en hij kan opgewarmd worden in een voorverwarmde oven op 150 graden Ingredienten: 500 gram visfilet, 500 gram garnalen, Filodeeg, 250 gram champignons, 1 groene en 1 rode paprika, pakje mihoen, Marinade, 1 kesbour marokaanse winkel, 1 mehdnouz, Saffraan, 2 theelepes Peper, 1 theelepelGember, 1 theelep...
    8. Ingredienten: 2 perssinaasappels, 8 kipdrumsticks, (versgemalen) peper, zout, 3 eetlepels olijfolie traditioneel, 1 eetlepel gemalen koriander, 1½ theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen kaneel, 30 g blanke amandelen, 2 teentjes...

    9. Ingredienten: sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), een mespunt kaneel, 2 el fijngehakte koriander, 8 kippenpootjes (drumsticks)
    10. Ingredienten: - 6 eetlepels olijfolie, - 750g lamsvlees in blokjes, - 1 eetlepel paprikapoeder, - 1ui, fijngesnipperd, - 2 tomaten, in stukken, - 1 eetlepel fijngehakte peterselie, - 1 eetlepel fijngehakte koriander, - 1l bouillon, -...
    11. Ingredienten: 1 kilo zalmsteak op vel aan één stuk (middenstuk van 1 zijde), 1/4 ingelegde citroen,alleen de schil, 1/2 bos platte peterselie, de blaadjes alleen, 1 sjalotje, klein gesneden, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroens...
    12. Ingredienten: 400-500 g. entrecote (lende biefstuk), 1 fijngesneden ui, 1 1/2 dl. olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 fijngesneden, verse laurierblaadjes, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, 1...
    13. De Marokkaanse keuken is ontstaan door invloeden van Arabieren,Moren,Berbers (en Joden).Er zijn dus Afrikaanse elementen,maar ook elementen van Spaanse en... Ingredienten: 6 kippendijen, geschoond, zoveel olie als nodig is om 6 kippendijen bruin aan te bakken en om de uien en knoflook aan te fruiten, 2 grote uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 eetlepels Rash el Hanout (kru...

    14. Een overheerlijk gerecht uit de Tajine. Lekker met rijst of een pasta. Ingredienten: 600 gr. gehakt naar keuze, 1 ui, gesnipperd, 2 el. fijngehakte koriander, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 tl. zwarte peper, 4 tl. paprikapoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl. kaneelpoeder, 1/...
    15. Ingredienten: 1 kilo langoustines, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel olie, 3 teentjes knoflook, 4 takjes koesbor( turkse keftamix,bij turkse slager te koop), 4 takjes peterseli1/2 dessertlepel peper, 1/2 dessertlepel komijn, 1/2 desse...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  2. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  3. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  4. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  5. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  6. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  7. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  8. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille
  9. Peppermint Mocha
    Peppermint Mocha Categorie Warm
    Peppermint Mocha Ingredienten: pure chocoladedrops, pepermunt sticks of, 'candy canes', melk, espresso
  10. Couscoussalade met tonijn
    Couscoussalade met tonijn Categorie Ontbijt & Lunch
    Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap