-
Yaki udon
Categorie: Vlees, Wokken
30 min
Yaki udon
Ingredienten: rode uien , spitskool, kristalsuiker , udon noedels kant en klaar , gerookte spekreepjes , winterpeen , paddenstoelenmix shiitake, kastanjechampignon en oesterzwam , sojasaus , bosuitjes , oestersaus , sesamolie
-
Gegrilde tonijn in Teriyaki marinade
Categorie: Bijgerechten, Vis, schaal- en schelpdieren
70 min
Ingredienten: 1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, 300 g verse tonijn in moten, zout en peper, 200 ml Teriyakisaus van MeiAsia, 1 EL Wokolie
-
Japanse noedels met Yakisobasaus
Categorie: Gevogelte
30 min
Als je weinig tijd hebt zijn noedels een prima keuze. Voor dit gerecht heb ik kant en klare woknoedels gebruikt die ik nog had liggen.
Kip snel bruin bakke...
Ingredienten: 120 gram udon of andere noedels, 100 gram winterpeen geschild , gehalveerd, in dunne schuine plakjes, 200 gram witte kool in reepjes van circa 1 cm, 50 gram bosui in schuine ringen wit en groen gescheiden houden, 200 gra...
-
Entrecote - Ribeye Japans
Categorie: Hoofdgerecht
45 min
Ingredienten: 4 entrecotes / ribeye ± 150 gr., 8 eetl. medium sherry, 8 eetl. droge witte wijn, 5 eetl. Japanse sojasaus of ketjap manis, mespunt scherpe mosterd, 1 eetl. oosterse roerbakolie of sesamolie, 2 cm geraspte verse gemberw...
-
Tonijn Carpaccio Japanse Stijl
Categorie: Voorgerecht, Koud
30 min
Ingredienten: 200 g verse tonijn,sushi-kwaliteit, stuk witte ramenas (5 cm) of handjevol radijsjes, 1 rode lombok van zaad ontdaan, bosje paarse shiso-kers of koriandersteeltjes, 1 limoen,hiervan 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoen...
-
Wasabi Kip
Categorie: Hoofdgerecht
45 min
Ingredienten: * 300 gram kipfilet, * 50 gram bloem, * ½ eetlepel wasabi, * 4 eetlepels gember siroop, * 4 eetlepels sojasaus, * 2 eetlepels fijn gesneden verse basilicum, * 1 ui, * ½ limoen, * 1 theelepel sereh, * 500 gram s...
-
Kip in Teriyaki-Sinaasappelsaus uit de Slow Cooker
Categorie: Gevogelte, Stoofschotels
520 min
Ingredienten: 2 eetlepels rijstolie, 1 grote ui,cin plakjes gesneden, 6 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 kippendijen met poten, 60 cc ketjap (neem de Benteng maar), 5 eetlepels honing (of maple syrup), 250 cc vers uitgeperst sinaasapp...
-
Eendenborst met asperges
Categorie: Gevogelte
20 min
De eendenborst is Aziatisch een beetje pittig gemarineerd. Denk aan een marinadetijd van minimaal 4 uur (liefst dag tevoren).
Ingredienten: 3 grote of 4 kleine stukken eendenborst, 3 eetlepels zonnebloemolieolie , 4 eetlepels japanse sojasaus, plm. 3 cm. geraspte gemberwortel, 2 teentjes geperste knoflook, gembersiroop , 1 gedroogde chilipeper , versgemalen...
-
Asperges met miso beurre blanc kabeljauw en tuinerwtjes
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
40 min
Een gerecht zó lekker, dat je niet alleen je vingers, maar óók je bord graag wil aflikken. Samen alleen thuis???
Gewoon doen ! Spaar...
Ingredienten: VOOR DE KABELJAUW, 2 stuks kabeljauwhaas of filet van 150 gram, peper en zout, scheutje melk , bloem, roomboter om in te bakken, VOOR DE ASPERGES, 500 gram geschilde witte asperges, VOOR DE MISO BEURRE BLANC, 1 1/2 sjalo...
-
Authentieke Japanse Sukiyaki voor de hele familie
Categorie: Gerechten
30 min
Ingredienten: 400 g rundvlees (bijv. bieflappen), 100 g tofu (naturel), 100 g Chinese kool, 3 bosuitjes, 1 winterpeen, 100 g champignons, 100 g enokichampignons (optioneel), 2 eieren, 1 pakje rijststicks, 2 pakje Japanse Sukiyaki woks...
-
Sushi in een glaasje
Categorie: Sushi
40 min
Ingredienten: 2 ronde glaasjes met rijst ~, 2 dl rijstazijn ~, 1 el fijne kristalsuiker ~, 1 tl zout ~, 6 velletjes nori ~, 120 g zalm ~, 120 g tonijn ~, sojasaus, wasabi, en ingemaakte gember naar smaak
-
Biefstuk Teriyaki
Categorie: Vlees, Warm
30 min
Ingredienten: 350 g biefstuk, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 200 g wokgroenten, teriyaki saus, olijfolie, sesamzaadjes
-
Wraps met zalm teriyaki
Categorie: Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Wraps
35 min
Zelf gemaakte teriyakisaus is zoveel lekkerder, dan het potje, flesje of zakje uit de supermarkt. Deze Japanse saus is heerlijk bij het klassieke gerecht...
Ingredienten: VOOR DE SAUS, 1 teen knoflook uit de pers, 1 cm verse gember geschild en geraspt, 50 ml water, 5 ml sesamolie, 40 ml sojasaus ( minder zout), 5 gram suiker ( basterd), VOOR DE WRAP, 1 paprika naar keuze in dunne reepjes,...
-
Gari (Japanse ingemaakte gember)
Categorie: Bijgerechten
30 min
Ingredienten: 20 cm gemberwortel, geschild en in stripjes gesneden, 1 mespunt zout, 300 cc mirin (rijstazijn), 150 gram witte suiker
-
Karbonaadje Teriyaki
Categorie: Vlees, Vlees
140 min
Ingredienten: 6 karbonades van ± 175 gram per stuk, 180 cc Kikkoman soy saus, 3 eetlepels kristal suiker, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 7 cc gemberpoeder, 15 cc whisky
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes