KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Japan recepten

    1. Ingredienten: 1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, 300 g verse tonijn in moten, zout en peper, 200 ml Teriyakisaus van MeiAsia, 1 EL Wokolie
    2. Ingredienten: 100 ml droge sherry *, 100 ml Japanse sojasaus, 3 el suiker, 3 el zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember, geraspt, 1 tl sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosui, in kleine ringetjes
    3. Ingredienten: 250 gram basmatirijst,shagaï, 400 gram biefstuk, 3 eetlepels archideolie, 350 gram chinamix,Pinguin, 5 eetlepels teriyaki roerbaksauce, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad, 1 rode chilipeper in ringetjes, 3 bosuitjes in ring...

    4. Ingredienten: 2 avocado's, 300 gr gerookte zalm, zout, 6 stukjes citroen, 1 citroen (sap), 6 plukjes dille, 1 th lepel fijngehakte dille, Piment d'Espelette, 1.6 dl room
    5. Ingredienten: 4 entrecotes / ribeye ± 150 gr., 8 eetl. medium sherry, 8 eetl. droge witte wijn, 5 eetl. Japanse sojasaus of ketjap manis, mespunt scherpe mosterd, 1 eetl. oosterse roerbakolie of sesamolie, 2 cm geraspte verse gemberw...
    6. Ingredienten: 2 eetlepels rijstolie, 1 grote ui,cin plakjes gesneden, 6 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 kippendijen met poten, 60 cc ketjap (neem de Benteng maar), 5 eetlepels honing (of maple syrup), 250 cc vers uitgeperst sinaasapp...
    7. Ingredienten: 500 gram tonijn sashimi kwaliteit,grof gehakt, 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes, 1 theelepel sesam olie, 1 theelepel lichte soya saus, 1 theelepel Shichimi Togarashi*, voor de versiering:bieslook,fijn geknipt, Voor d...
    8. Ingredienten: 150 gram chinese kool, 200 gram varkens/kippegehakt, 2 el japanse sojasaus, 1 el sesamolie, 1 tl mirin (japanse kookwijn), 1 tl geraspte gember, 1 lenteui, fijngesneden, wat gedroogde shitakes (geweld in water), 2-3 el o...

    9. Wanneer je de schouder-sucade ontdoet van zijn grote middelste zeen krijg je een mooi mals stukje werkvlees (kauwvlees). Je kunt ook gebruiken de diamantha... Ingredienten: ± 750 gram schouder sucade of diamanthaas (ontzeend) of onglet of vinkenlap, 1 theelepel gedroogde thijm, 1 theelelepl gdroogde rozemarijn, 2 eetlepels olijfolie, beetje zeezout en flink veel vers gemalen zwarte peper, P...
    10. Ingredienten: 20 cm gemberwortel, geschild en in stripjes gesneden, 1 mespunt zout, 300 cc mirin (rijstazijn), 150 gram witte suiker
    11. Ingredienten: 250 g kipfilet, 100 g shiitake paddenstoelen, 5 lente-uitjes, 200 ml MeiAsia Japanse yakitori marinade, 1 el wokolie
    12. Ingredienten: 350 g biefstuk, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 200 g wokgroenten, teriyaki saus, olijfolie, sesamzaadjes
    13. Ingredienten: Voor de marinade :, 3 eetlepels Kikkoman soyasaus, 2 eetlepels mirin, 1 eetlepel maisolie, 1 theelepel sesam olie, 3 eetlepels gemberwortel,geraspt, 2 theelepels bruine basterdsuiker of palmsuiker, 1 eetlepel saké, 1 eet...

    14. Ingredienten: 4 zalmfilets (150 g elk), 1/2 Chinese kool in dunne reepjes, 300 g rettich of wortel geraspt, 1 eetlepel (rijst)azijn, 2 eetlepels olie, 1/2 eetlepel sesamolie, zout en versgemalen witte peper, 1 bakje tuinkers, 1 dl med...
    15. Ingredienten: * 300 gram kipfilet, * 50 gram bloem, * ½ eetlepel wasabi, * 4 eetlepels gember siroop, * 4 eetlepels sojasaus, * 2 eetlepels fijn gesneden verse basilicum, * 1 ui, * ½ limoen, * 1 theelepel sereh, * 500 gram s...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Appel/Komkommer/Gember/Citroen sapje
    Appel/Komkommer/Gember/Citroen sapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk fris sapje uit de slowjuicer, door de gember heeft het sapje ook wat pit. Ingredienten: Appel, Citroen, Gember, Komkommer
  2. Appel/Limoen/Komkommer/Banaan sapje
    Appel/Limoen/Komkommer/Banaan sapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Deze is zelf bedacht en erg smaakvol. Ingredienten: Appel, Limoen, Banaan, Komkommer
  3. Open vislasagne met tuinkers
    Open vislasagne met tuinkers Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Open vislasagne met tuinkers Ingredienten: citroen, peultjes, schoongemaakt, mascarpone, (verse) lasagne, a 250 g, John West Makreelfilet in water (a 125 g), uitgelekt, tuinkers, zout, peper
  4. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  5. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  6. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  7. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  8. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  9. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  10. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water