-
Bami teryaki
Categorie: Hoofdgerecht
20 min
Ingredienten: Conimex bami, Conimex Japanse teryaki, 300 gram biefstuk, 250 gram peultjes, 250 gram taugé, 1 prei, 1 bakje champignons, olie, peterselie en tijm, knoflook
-
Tonijn Carpaccio Japanse Stijl
Categorie: Voorgerecht, Koud
30 min
Ingredienten: 200 g verse tonijn,sushi-kwaliteit, stuk witte ramenas (5 cm) of handjevol radijsjes, 1 rode lombok van zaad ontdaan, bosje paarse shiso-kers of koriandersteeltjes, 1 limoen,hiervan 1 theelepel zeste en 1 eetlepel limoen...
-
Entrecote - Ribeye Japans
Categorie: Hoofdgerecht
45 min
Ingredienten: 4 entrecotes / ribeye ± 150 gr., 8 eetl. medium sherry, 8 eetl. droge witte wijn, 5 eetl. Japanse sojasaus of ketjap manis, mespunt scherpe mosterd, 1 eetl. oosterse roerbakolie of sesamolie, 2 cm geraspte verse gemberw...
-
Kip in Teriyaki-Sinaasappelsaus uit de Slow Cooker
Categorie: Gevogelte, Stoofschotels
520 min
Ingredienten: 2 eetlepels rijstolie, 1 grote ui,cin plakjes gesneden, 6 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 kippendijen met poten, 60 cc ketjap (neem de Benteng maar), 5 eetlepels honing (of maple syrup), 250 cc vers uitgeperst sinaasapp...
-
Gari (Japanse ingemaakte gember)
Categorie: Bijgerechten
30 min
Ingredienten: 20 cm gemberwortel, geschild en in stripjes gesneden, 1 mespunt zout, 300 cc mirin (rijstazijn), 150 gram witte suiker
-
Sushiverrine met avocado, zalm en wasabi
Categorie: Sushi
15 min
Ingredienten: 2 avocado's, 300 gr gerookte zalm, zout, 6 stukjes citroen, 1 citroen (sap), 6 plukjes dille, 1 th lepel fijngehakte dille, Piment d'Espelette, 1.6 dl room
-
Japans gehaktbrood van kip
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 500 gram kippengehakt, 11/2 theelepel suiker, 11/2 theelepel sojasaus, 11/2 theelepel saké, 1/2 theelepel gembersiroop, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 1 preiwit, 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes, olie
-
Wasabi Kip
Categorie: Hoofdgerecht
45 min
Ingredienten: * 300 gram kipfilet, * 50 gram bloem, * ½ eetlepel wasabi, * 4 eetlepels gember siroop, * 4 eetlepels sojasaus, * 2 eetlepels fijn gesneden verse basilicum, * 1 ui, * ½ limoen, * 1 theelepel sereh, * 500 gram s...
-
Japanse aardappelen uit de oven
Categorie: Aardappels
45 min
Ingredienten: 1 kg. Japanse aardappelen, 1/4 liter olijfolie, 2 teentjes knoflook, verse tijm, verse rozemarijn, majoraan
-
Japanse noedels met Yakisobasaus
Categorie: Gevogelte
30 min
Als je weinig tijd hebt zijn noedels een prima keuze. Voor dit gerecht heb ik kant en klare woknoedels gebruikt die ik nog had liggen.
Kip snel bruin bakke...
Ingredienten: 120 gram udon of andere noedels, 100 gram winterpeen geschild , gehalveerd, in dunne schuine plakjes, 200 gram witte kool in reepjes van circa 1 cm, 50 gram bosui in schuine ringen wit en groen gescheiden houden, 200 gra...
-
Gefrituurde Kip met Katsu-Saus
Categorie: Bijgerechten, Gevogelte
45 min
Ingredienten: KIP:, 4 kippendijen, ontdaan van de botten, 200 gram bloem, 3 eieren, geklutst met lepeltje water, 500 gram panko broodkruim (paneer), 1 pan met flink wat olie om in te frituren, zout en peper naar smaak, KATSU Saus:, 12...
-
Gegrilde tonijn in Teriyaki marinade
Categorie: Bijgerechten, Vis, schaal- en schelpdieren
70 min
Ingredienten: 1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, 300 g verse tonijn in moten, zout en peper, 200 ml Teriyakisaus van MeiAsia, 1 EL Wokolie
-
Beef Teriyaki
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 250 gram basmatirijst,shagaï, 400 gram biefstuk, 3 eetlepels archideolie, 350 gram chinamix,Pinguin, 5 eetlepels teriyaki roerbaksauce, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad, 1 rode chilipeper in ringetjes, 3 bosuitjes in ring...
-
Dorado met citrus dressing en wortelsalade
Categorie: Voorgerecht, Warm
60 min
Ingredienten: 4 visfilets van de Dorado (Het oorspronkelijke recept was met de geelvin tonijn of vervanger de mahi mahi) van ongeveer 160 gram per stuk, 500 gram wortel, geschoond en gesneden in "lucifers", 2 sjalotjes, gesnipperd, 1...
-
Authentieke Japanse Sukiyaki voor de hele familie
Categorie: Gerechten
30 min
Ingredienten: 400 g rundvlees (bijv. bieflappen), 100 g tofu (naturel), 100 g Chinese kool, 3 bosuitjes, 1 winterpeen, 100 g champignons, 100 g enokichampignons (optioneel), 2 eieren, 1 pakje rijststicks, 2 pakje Japanse Sukiyaki woks...
Recept: Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel)
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal