KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Ierland recepten

    1. Ingredienten: 1 kilo geraspte bietjes,, 500 gr. uien,, 2 groene paprika's,, 5 dl. azijn,, 600 gr. suiker,, 1 eetlepel zout,, 1 theelepel kruidnagelpoeder,, 1 laurierblad
    2. Ingredienten: 1 eend van ongeveer 1, 5 á 2 kg., 2 grote flessen Schotse whisky., 200 gram spekreepjes., 1 fles olijfolie.
    3. Ingredienten: 16 grote plakken gebraden rosbief (niet al te dun), 3 bosuitjes, 75 gram wortel julienne gesneden, 0,5 bakje rucolakers, sap van 1/2 limoen, 2 el dry roasted pinda's

    4. Ingredienten: 500 gram aardappelen, 1 flinke ui, 2 eetlepels boter, 250 mililiter bouillon, 250 mililiter room, 2 eetlepels geknipte bieslook, 4 wat dikker gesneden plakken bacon, peper,zout
    5. Ingredienten: 750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm, 3 el slaolie, 2 teentjes knoflook, ca. 1 liter runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles Guiness, 2 tl suiker, 2 takjes tijm of 1 el gedroogde, 2 laurierblaadjes, flinke sche...
    6. Ingredienten: 500 gram lamsvlees, 500 gram kookvaste aardappelen, 1 preistok, 1 winterpeen, 3-4 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, peper, zout, 1 blokje tuinkruidenbouillon, thijm, 1 handje fijngehakte peterselie, 1 klontje boter,...
    7. Ingredienten: 450 g volkorenmeel, 2 tl natriumbicarbonaat, 4 dL karnemelk, 1 tl zout
    8. Ingredienten: Het loopt tegen Sint Patricks Day, een Ierse feestdag., OM HET VLEES TE PEKELEN (CORNEN):, 1500 gram runder braadstuk,opgeschoond, 4 eetlepels zout, 2 eetlepels suiker, 1 laurierblad, verkruimeld, 3 gekneusde peperkorrel...

    9. Ingredienten: 400 gram biefstuk in reepjes, 2 eetlepels olijfolie, 400 gram champignons,in dunne plakjes, 50 mililiter whiskey, 100 mililiter slagroom, 1 eetlepel grove mosterd
    10. Ingredienten: 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2,5 centiliter Ierse whisky (of meer), 1 kopje sterke koffie, halfstijf geklopte slagroom, poedersuiker
    11. Ingredienten: 4 wilde ongepelde garnalen(maat 0 of 1), 6 eetlepels olie, 8 teentjes knoflook fijngehakt, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 1/2 eetlepel chinese kookwijn, 1 bosuitje in dunne ringen, sojasaus
    12. Ingredienten: 1500 gram lamsvlees in blokjes, 6 eetlepels rijstolie, 6 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 1 eetlepel bruine basterd suiker, 3 takjes thijm, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier, 6 eetlepels tomaten concentraat, 3 ee...
    13. Ingredienten: 1000 gram runderlappen/sukadelappen, enz in stukjes van 2-3 cm., 4 eetlepels maïsolie, 1 eetlepel gezeefde bloem, 12 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 3 grote uien, fijn gesnipperd (of 12 sjalotjes), 1500 cc. runderbou...

    14. Ingredienten: 1 pakje cafe noir, 100 gram gesmolten boter, 6 blaadjes gelatine, anderhalve dl sterke koffie, 100 gram suiker, 3 el whisky, 2 dl slagroom, 200 gram MonChou, 2 dl vanillevla, mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garneri...
    15. Ingredienten: 1 bol knoflook, 4 el olijfolie, 5dl water, 1 tablet groentebouilion, 4 tomaten, 2 takjes tijm en rozemarijn
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kruidnootjes
    Kruidnootjes Categorie Sinterklaas, Sinterklaas
    Niet alleen lekker in de Sinterklaas periode maar het hele jaar als koekjes Ingredienten: 100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine basterdsuiker, 40 gram harde boter, 1 theel. speculaaskruiden, 2 eetl. melk
  2. Groene koolschotel
    Groene koolschotel Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 grote Rookworst, 1 Groene/savooie kool, 1 Ui, 75 gr. Paneermeel, 1 eetl. Kerriepoeder, 150 gr. Oude kaas, geraspt, 2 eetl. Boter, 1 dl. Bouillon
  3. Zuurkoolschotel bacon-ui
    Zuurkoolschotel bacon-ui Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 pot Aardappel Anders, bacon ui, 600 gr. Aardappelschijfjes, diepvries, 500 gr. Gehakt, half-om-half, gekruid, 1 eetl. Margarine, vloeibaar, 1 Paprika, groen, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 750 gr. Zuurkool
  4. Tomatensoep, Chinese
    Tomatensoep, Chinese Categorie met Groente
    Niet meer naar de Chinees. Ingredienten: 2 eetl. Basterdsuiker, bruin, 1 mespuntje Cayennepeper, 1 eetl. Gembersiroop, 150 gr. Kalkoenfilet, 1 pot Kippenbouillon, 75 gr. Prei, 1 theel. Ketjap, 2 pakjes Tomato Frito (Heinz), 5 dl. Water
  5. Bospaddenstoelensoep
    Bospaddenstoelensoep Categorie met Groente
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Bospaddenstoelensoep (Jumbo), 100 gr. Champignons, 100 gr. Oesterzwammen, 100 gr. Shii-take, 1 Sjalotje, 150 gr. Schouderhamreepjes, 2 eetl. Peterselie, vers, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 1,5 liter Water, peper
  6. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  7. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  8. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  9. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  10. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum