KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Hongarije recepten

    1. Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...
    2. Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...
    3. Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...

    4. Ingredienten: 600 g doorregen runderlappen, 100 g Blue Band, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1...
    5. Ingredienten: - 1kg rundstoofvlees, - 2 rode paprika's, in repen, - 3 uien, in ringen, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 2 eetlepels afgestreken vloeiende bloem, - 0,5l vleesbouillon, - Boter of maïsolie, - 1 eetlepel zachte paprikapoe...
    6. Ingredienten: 3 middelgrote uien, 50 gram grookte spek, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels rode paprikapoeder, 1 kilo witte Hongaarse paprika's, anderhalve theelepel zout, 500 gram kleine tomaten (geen vleestomaten), beetje komeinzaad
    7. Ingredienten: 1.8 kilo varkensfilet, 500 gr.champignons, 200 gr.gerookte spekblokjes, 300 gram sjalotten, 4 el.olijfolie, 3 el.bloem, 250 ml.droge witte wijn, 250 gr.slagroom, 2 bouillonblokjes, 2 tl.gedroogde tijm, 100 gr.creme fraic...
    8. Ingredienten: 2 grote augurken ofwel kleine augurken, water, gewone huishoudazijn 6% of wijnazijn., poeder suiker, peper, zout, dille, knoflook.

    9. Ingredienten: 150 gram kruimige aardappelen, 30 gram verse gist, 4 dl melk, 3 eetlepels poedersuiker, 400 gram bloem, 50 ml plantaardige olie, zout, frituurvet of olie om in te bakken (plantaardig)
    10. Deze goulash is lekker pittig en kruidig van smaak. Doordat er kip in zit, is hij ook minder vet en toch erg lekker! Ingredienten: 1 winterwortel, in halve plakjes, 2 stengels prei, in plakjes, 1/2 struik bleekselderij, in boogjes, 3 uien, in halve ringen, 3 tenen knoflook, in plakjes, 1/2 Spaans pepertje, in ringetjes, 1 el paprikapoeder pikant, 1...
    11. Ingredienten: 800 g verse krieken (morellen), 1 stukje kaneel, 4-5 kruidnagels, 2 dl droge rode wijn, 1 citroen, zout, 120 g kristalsuiker, 2dl zure room of kookroom, 2 eidooiers
    12. Heerlijke gevulde witte paprika's. Een recept uit de Balkan welke zeker de moeite is om te proberen! Ingredienten: - 3 witte paprika's, - 2 tomaten, - 1 ajuin, - 1/2 rode paprika, - 300 gr. kipgehakt, - 1 eike (ei ), - chapelure (paneermeel ), - salie, - grof zeezout, - gemalen zwarte peper, - venkelzaad, - een scheut rode wijn
    13. Ingredienten: 1,25 kg mager rundervlees, bijv. runderpoelet, 1 kg uien, 100 gr reuzel, Zout, versgemalen peper, 20 gr gewone paprikapoeder (onze oosterburen noemen dit ‘edelsüsz’), 1 ltr runderbouillon, zo nodig instant, 2 rode en 2 g...

    14. Ingredienten: 500 g bloem, 300 g witte basterd, 250 g boter, 2 eieren, 150 g suiker, 120 g kokos, 1 pot abrikozenjam
    15. Ingredienten: 600 g runderstoofvlees in dobbelsteentjes, 3 grote uien, 3 grote wortels, 2 rode paprika’s, 1 gele verse paprika (of meer), 4 tenen look, (6 grote vastkokende aardappelen – kan ook zonder), bakboter en/of olie (olijfolie...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell