KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Hongarije recepten

    1. Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
    2. Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...
    3. Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...

    4. Ingredienten: 750 gram varkensvlees in niet te kleine brokjes, 2 uien grof gesnipperd, 1 eetlepel reuzel of varkensdrip, 2 eetlepels paprikapoeder Edelsüs, 2 laurierbladeren, 4 of 5 geschilde aardappelen in blokjes., Zout en peper na...
    5. Ingredienten: 600 g runderstoofvlees in dobbelsteentjes, 3 grote uien, 3 grote wortels, 2 rode paprika’s, 1 gele verse paprika (of meer), 4 tenen look, (6 grote vastkokende aardappelen – kan ook zonder), bakboter en/of olie (olijfolie...
    6. Ingredienten: 150 gram kruimige aardappelen, 30 gram verse gist, 4 dl melk, 3 eetlepels poedersuiker, 400 gram bloem, 50 ml plantaardige olie, zout, frituurvet of olie om in te bakken (plantaardig)
    7. Ingredienten: 500 g zuurkool, 300 g salami, 200 g gerookt spek, 2 uien, 1 rode peper, 1 rode paprika, 1 appel, 3 dl witte wijn, 350 g tomatenpuree, 1 eetlepel boter, enkele jeneverbessen, enkele witte peperkorrels
    8. Ingredienten: - 1kg rundstoofvlees, - 2 rode paprika's, in repen, - 3 uien, in ringen, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 2 eetlepels afgestreken vloeiende bloem, - 0,5l vleesbouillon, - Boter of maïsolie, - 1 eetlepel zachte paprikapoe...

    9. Ingredienten: 1,25 kg mager rundervlees, bijv. runderpoelet, 1 kg uien, 100 gr reuzel, Zout, versgemalen peper, 20 gr gewone paprikapoeder (onze oosterburen noemen dit ‘edelsüsz’), 1 ltr runderbouillon, zo nodig instant, 2 rode en 2 g...
    10. Ingredienten: 3 middelgrote uien, 50 gram grookte spek, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels rode paprikapoeder, 1 kilo witte Hongaarse paprika's, anderhalve theelepel zout, 500 gram kleine tomaten (geen vleestomaten), beetje komeinzaad
    11. Ingredienten: 500 gram rundvlees in blokjes, blikje tomaten of pot basilicumsaus, 3 uien gesnipperd + 3 knoflook, bakje champignons, evt 1 rode paprika, 1halve ltr. bouillon, vleeskruiden, kwart ltr. keukenroom, evt 250 gr. zilvervlie...
    12. Heerlijke gevulde witte paprika's. Een recept uit de Balkan welke zeker de moeite is om te proberen! Ingredienten: - 3 witte paprika's, - 2 tomaten, - 1 ajuin, - 1/2 rode paprika, - 300 gr. kipgehakt, - 1 eike (ei ), - chapelure (paneermeel ), - salie, - grof zeezout, - gemalen zwarte peper, - venkelzaad, - een scheut rode wijn
    13. Ingredienten: 1.8 kilo varkensfilet, 500 gr.champignons, 200 gr.gerookte spekblokjes, 300 gram sjalotten, 4 el.olijfolie, 3 el.bloem, 250 ml.droge witte wijn, 250 gr.slagroom, 2 bouillonblokjes, 2 tl.gedroogde tijm, 100 gr.creme fraic...

    14. Ingredienten: 600 g doorregen runderlappen, 100 g Blue Band, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1...
    15. Ingredienten: 800 g verse krieken (morellen), 1 stukje kaneel, 4-5 kruidnagels, 2 dl droge rode wijn, 1 citroen, zout, 120 g kristalsuiker, 2dl zure room of kookroom, 2 eidooiers
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  2. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  3. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  4. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  5. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  6. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  7. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  8. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille
  9. Peppermint Mocha
    Peppermint Mocha Categorie Warm
    Peppermint Mocha Ingredienten: pure chocoladedrops, pepermunt sticks of, 'candy canes', melk, espresso
  10. Couscoussalade met tonijn
    Couscoussalade met tonijn Categorie Ontbijt & Lunch
    Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap