-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
150 min
Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
-
Goulashsoep
Categorie: met Vlees
110 min
Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...
-
Gebonden Goulashsoep
Categorie: met Groente
210 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...
-
Goulash in de römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees in blokjes, blikje tomaten of pot basilicumsaus, 3 uien gesnipperd + 3 knoflook, bakje champignons, evt 1 rode paprika, 1halve ltr. bouillon, vleeskruiden, kwart ltr. keukenroom, evt 250 gr. zilvervlie...
-
Hongaarse Lángos
Categorie: Warm
120 min
Ingredienten: 150 gram kruimige aardappelen, 30 gram verse gist, 4 dl melk, 3 eetlepels poedersuiker, 400 gram bloem, 50 ml plantaardige olie, zout, frituurvet of olie om in te bakken (plantaardig)
-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 600 g doorregen runderlappen, 100 g Blue Band, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1...
-
Hongaarse ovenschotel van groene kool met gehakt en rijst
Categorie: Ovenschotels
30 min
Groene kool (of savooiekool) is in Nederland niet overal verkrijgbaar. In Duitsland wordt deze kol erg veel gegeten (Wirsing). De ovenschotel is erg lekker...
Ingredienten: 1 middelgrote groene kool (savooiekool) , 250 gram basmatirijst , zout, peper mespunt nootmuskaat, 400 gram rundergehakt , 1 kleine ui , 1 teentje knoflook , 100 gram blokjes mager gerookt ontbijtspek, 2 eetlepels olie ,...
-
Komkommersalade op Hongaarse wijze (Uborka salata )
Categorie: Koud, Salades
10 min
Ingredienten: 2 grote augurken ofwel kleine augurken, water, gewone huishoudazijn 6% of wijnazijn., poeder suiker, peper, zout, dille, knoflook.
-
Hongaarse wittebonensoep
Categorie: met Groente
70 min
Ingredienten: 500 g wittebonen, 30 g bloem, 2 l runderbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 uien, 200 g kolbasz (Hongaarse worst), 500 g mager rookspek, zout, 2 tenen knoflook, versgemalen peper, 30 g reuzel, 1 dl zure room, 1 eetlepel...
-
Echte Hongaarse Gulyasleves ( Goulash)
Categorie: Hoofdgerecht, met Vlees
300 min
Ingredienten: 750 gram varkensvlees in niet te kleine brokjes, 2 uien grof gesnipperd, 1 eetlepel reuzel of varkensdrip, 2 eetlepels paprikapoeder Edelsüs, 2 laurierbladeren, 4 of 5 geschilde aardappelen in blokjes., Zout en peper na...
-
Hongaarse Lecso
Categorie: Overig
30 min
Ingredienten: 3 middelgrote uien, 50 gram grookte spek, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels rode paprikapoeder, 1 kilo witte Hongaarse paprika's, anderhalve theelepel zout, 500 gram kleine tomaten (geen vleestomaten), beetje komeinzaad
-
Koude Hongaarse morellen soep (Meggyleves)
Categorie: Voorgerechten
30 min
Ingredienten: 800 g verse krieken (morellen), 1 stukje kaneel, 4-5 kruidnagels, 2 dl droge rode wijn, 1 citroen, zout, 120 g kristalsuiker, 2dl zure room of kookroom, 2 eidooiers
-
Stoofpot van konijn op Hongaarse wijze (Nyul pörkölt)
Categorie: Hoofdgerecht
120 min
Ingredienten: 3 konijnruggen of een gans konijn., 1 grote vleestomaat., 2 uien of 1 ui en 1 sjalot., 1 paprika, mogelijk een Hongaarse spitse groene paprika of een rode Californische zoals hier gebruikt., 1 teentje look., peper en zo...
-
Pittige goulashsoep
Categorie: met Vlees, met Groente
120 min
Ingredienten: 1,25 kg mager rundervlees, bijv. runderpoelet, 1 kg uien, 100 gr reuzel, Zout, versgemalen peper, 20 gr gewone paprikapoeder (onze oosterburen noemen dit ‘edelsüsz’), 1 ltr runderbouillon, zo nodig instant, 2 rode en 2 g...
-
Zigeunersaus
Categorie: Sauzen, Warm, Koud
20 min
Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus. Deze zigeunersaus kun je
zowel warm als koud eten.
Wij aten het bij een zigeunerschnitzel maar het is natuurlijk...
Ingredienten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram (kastanje)champignons, 50 gram zoetzure augurkjes (+/- 4 stuks), ½ groene, ½ gele, ½ rode paprika, 200 ml kippenbouillon (water+ 1 tablet), 1 wijnglas droge witte (of rode) wijn , 1 bl...
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart