-
Goulash in de römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees in blokjes, blikje tomaten of pot basilicumsaus, 3 uien gesnipperd + 3 knoflook, bakje champignons, evt 1 rode paprika, 1halve ltr. bouillon, vleeskruiden, kwart ltr. keukenroom, evt 250 gr. zilvervlie...
-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
150 min
Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
-
Hongaarse ovenschotel van groene kool met gehakt en rijst
Categorie: Ovenschotels
30 min
Groene kool (of savooiekool) is in Nederland niet overal verkrijgbaar. In Duitsland wordt deze kol erg veel gegeten (Wirsing). De ovenschotel is erg lekker...
Ingredienten: 1 middelgrote groene kool (savooiekool) , 250 gram basmatirijst , zout, peper mespunt nootmuskaat, 400 gram rundergehakt , 1 kleine ui , 1 teentje knoflook , 100 gram blokjes mager gerookt ontbijtspek, 2 eetlepels olie ,...
-
Goulashsoep
Categorie: met Vlees
110 min
Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...
-
Komkommersalade op Hongaarse wijze (Uborka salata )
Categorie: Koud, Salades
10 min
Ingredienten: 2 grote augurken ofwel kleine augurken, water, gewone huishoudazijn 6% of wijnazijn., poeder suiker, peper, zout, dille, knoflook.
-
Gebonden Goulashsoep
Categorie: met Groente
210 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...
-
Lecso (Hongaars basisrecept)
Categorie: Low Budget, Bijgerechten
30 min
Ingredienten: 1 kg paprika's, 500 g tomaten, 1 grote witte ui, 60 g vet of bakolie, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper
-
Koude Hongaarse morellen soep (Meggyleves)
Categorie: Voorgerechten
30 min
Ingredienten: 800 g verse krieken (morellen), 1 stukje kaneel, 4-5 kruidnagels, 2 dl droge rode wijn, 1 citroen, zout, 120 g kristalsuiker, 2dl zure room of kookroom, 2 eidooiers
-
Auberginecreme (Hongaars Padlisankrem)
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 2 aubergines, 1 witte en 1 rode ui, enkele teentjes knoflook, zonnebloemolie, peper en zout
-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 600 g doorregen runderlappen, 100 g Blue Band, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1...
-
Zigeunersaus
Categorie: Sauzen, Warm, Koud
20 min
Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus. Deze zigeunersaus kun je
zowel warm als koud eten.
Wij aten het bij een zigeunerschnitzel maar het is natuurlijk...
Ingredienten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram (kastanje)champignons, 50 gram zoetzure augurkjes (+/- 4 stuks), ½ groene, ½ gele, ½ rode paprika, 200 ml kippenbouillon (water+ 1 tablet), 1 wijnglas droge witte (of rode) wijn , 1 bl...
-
Stoofpot van konijn op Hongaarse wijze (Nyul pörkölt)
Categorie: Hoofdgerecht
120 min
Ingredienten: 3 konijnruggen of een gans konijn., 1 grote vleestomaat., 2 uien of 1 ui en 1 sjalot., 1 paprika, mogelijk een Hongaarse spitse groene paprika of een rode Californische zoals hier gebruikt., 1 teentje look., peper en zo...
-
Goulash maaltijdsoep
Categorie: Vlees, met Vlees
60 min
Ingredienten: 500 g rundsstoofvlees in dobbelsteentjes,, 2 grote uien, 2 grote sjalotten (of... meer), 3 dikke wortels, 2 rode en 2 gele verse paprika’s (in de helft of in vieren gesneden), 3 tenen look, 4 grote aardappelen,, 3 (of 2...
-
Goulash op Eigenwijze wijze
Categorie: Stoofschotels
180 min
Heel gemakkelijk zo'n stoofpot als je gasten hebt. Al het werk is in de
ochtenduren geschied en zo heb je minimale arbeid in de keuken en kun je
op je gemak...
Ingredienten: 1 kg riblappen in grove stukken , 3 uien gesnipperd , 4 paprika in diverse kleuren in reepjes , 500 gram tomaten in stukken , 4 teen knoflook gesnipperd, 1/2 winterpeen geschild in kleine blokjes ( ik nam een hele) , 1/...
-
Hongaars stoofpotje van kippendij met paprika en zure room
Categorie: Gevogelte
15 min
Een lekker en eenvoudig te maken stoofpotje dat je rustig een dag tevoren kunt maken. Wordt er alleen maar lekkerder op. Kan ook in de slowcooker.
Ingredienten: 8 kippendijtjes , 2 eetlepels zonnebloemolie , 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd , 2 paprika's, 1 rood en 1 groen, schoongemaakt in stukjes , 1 vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes gesneden...
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers