-
Gebonden Goulashsoep
Categorie: met Groente
210 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...
-
Goulashsoep
Categorie: met Vlees
110 min
Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...
-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
150 min
Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
-
Komkommersalade op Hongaarse wijze (Uborka salata )
Categorie: Koud, Salades
10 min
Ingredienten: 2 grote augurken ofwel kleine augurken, water, gewone huishoudazijn 6% of wijnazijn., poeder suiker, peper, zout, dille, knoflook.
-
Goulash in de römertopf
Categorie: Hoofdgerecht, Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees in blokjes, blikje tomaten of pot basilicumsaus, 3 uien gesnipperd + 3 knoflook, bakje champignons, evt 1 rode paprika, 1halve ltr. bouillon, vleeskruiden, kwart ltr. keukenroom, evt 250 gr. zilvervlie...
-
Vakantie : pasta met gerookte zalm
Categorie: Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 200 gr. pasta naar keuze, 300 gr. gerookte zalm, 200 gr zongedroogde tomaten, een halve ajuin, een stuk komkommer, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper, fijn gesneden dille, een flinke scheut room, geraspte kaas
-
Echte Hongaarse Gulyasleves ( Goulash)
Categorie: Hoofdgerecht, met Vlees
300 min
Ingredienten: 750 gram varkensvlees in niet te kleine brokjes, 2 uien grof gesnipperd, 1 eetlepel reuzel of varkensdrip, 2 eetlepels paprikapoeder Edelsüs, 2 laurierbladeren, 4 of 5 geschilde aardappelen in blokjes., Zout en peper na...
-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 600 g doorregen runderlappen, 100 g Blue Band, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1...
-
Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)
Categorie: Vlees, Stoofschotels
180 min
Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Guly&aa...
Ingredienten: 1 kg rundersucade, riblappen of ander stoofvlees, 250 gram gerookte spekreepjes, 4 uien, 4 tenen knoflook, 3 rode (punt)paprika`s, 4 tomaten, 1 (klein) blikje tomatenpuree, 2 el paprika poeder (indien mogelijk 1 mild en...
-
Vakantie : Zeewolffilets met hartelijke groenten
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 300 gr. zeewolffilets, een goede scheut rode wijn, 8 kleine aardappelen beetgaar, 6 radijsjes, 4 lenteuitjes, 1 stuk rode paprika, 1 stuk witte paprika, 1 wortel, 4 champignons, 1 tomaat, olijfolie, viskruiden, grof zeez...
-
Vakantie : gevulde witte paprika
Categorie: Vlees
40 min
Heerlijke gevulde witte paprika's. Een recept uit de Balkan welke zeker de moeite is om te proberen!
Ingredienten: - 3 witte paprika's, - 2 tomaten, - 1 ajuin, - 1/2 rode paprika, - 300 gr. kipgehakt, - 1 eike (ei ), - chapelure (paneermeel ), - salie, - grof zeezout, - gemalen zwarte peper, - venkelzaad, - een scheut rode wijn
-
Pörkölt
Categorie: Vlees
120 min
Ingredienten: 700 gram rundvlees, 2 uien, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, 50 gram gesneden witte paprika, 1 kleine ongepelde tomaat , in blokjes gesneden, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
-
Auberginecreme met zure room (padlisan cremes)
Categorie: Voorgerechten
45 min
Ingredienten: 1 aubergine., 1 witte ui., 1 rode ui., 1 kleine augurk in het zuur., 2 teentjes look in het zuur., peper, zout en paprikapoeder., takje peterselie., 1 takje dille., enkele takjes bieslook., 2 eetlepels zure room (tejföl)...
-
Lecso (Hongaars basisrecept)
Categorie: Low Budget, Bijgerechten
30 min
Ingredienten: 1 kg paprika's, 500 g tomaten, 1 grote witte ui, 60 g vet of bakolie, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper
-
Pittige goulashsoep
Categorie: met Vlees, met Groente
120 min
Ingredienten: 1,25 kg mager rundervlees, bijv. runderpoelet, 1 kg uien, 100 gr reuzel, Zout, versgemalen peper, 20 gr gewone paprikapoeder (onze oosterburen noemen dit ‘edelsüsz’), 1 ltr runderbouillon, zo nodig instant, 2 rode en 2 g...
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Gebruiker: Monique Kerkhoven