-
Citroen-yoghurttaartje met appel
Categorie: Taarten
25 min
Lekkere snelle appeltaart van roerdeeg. Fris van smaak door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt.
Ingredienten: Boter en bloem voor het invetten van de vorm , 7 kleine appels (plm. 850 gram) , geraspte schil van 1 biologische citroen , 6 eetlepels citroensap , 150 gram zachte boter , 200 gram suiker , mespunt zout , 2 eieren (M),...
-
Pruimen ingemaakt in rode wijn en rum
Categorie: Koud
30 min
Pruimen inmaken is niet moeilijk en heel lekker over ijs, pudding of gewoon genieten in een glaasje en oplepelen.
Ingredienten: 1 liter droge rode wijn, 2 kilo pruimen (ik had kwetsen), 1 kilo suiker , 1 kaneelstokje , 1/4 liter rum (54 %)
-
Runderrollade op z'n Duits
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 4 dunne lapjes rundvlees van de platte bil, op de machine gesneden, 8 plakjes ontbijtspek, Löwensenf, peper en zout, 1 grote ui in 4 stukken, 40 gram Blue Band voor braden, 3 grote uien in stukjes, 2 à 3 tomaten in stukj...
-
Schnitzel Pfanne
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 1 ongepaneerde schnitzel per persoon, 2 doosjes champignons (in plakjes), 2 zakjes uiensoeppoeder, 2x 250ml slagroom, zout/peper
-
Wildsoep (bouillon)
Categorie: met Vlees
360 min
Ingredienten: Water al naar gelang de hoeveelheid bot en grote van de pan daar de botten net onder water moeten staan., redelijk bevleesde botten van:, een haas, fazant, ree en of hert, bouillonblokjes naar smaak, zout, peper, snufje...
-
Schelvis met mosterdsaus
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
120 min
Ingredienten: 750 gram schelvis (vers of diepvries), 2 liter water, 150 mililiter kookvocht, 100 mililiter droge witte wijn, 40 gram boter, 20 gram bloem, 4 eetlepels room, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel mosterd, 1 stukje winterpee...
-
Duitse aardappelsalade à la Petra
Categorie: Salades
30 min
Een recept van mijn Duitse moeeder. De aardappelschijfjes worden voorgekookt in kruidenbouillon. Zodra de schijfjes gaar zijn worden de uisnippers, azijn...
Ingredienten: 8 middelgrote aardappelen , 2 kruidenbouillontabletten, 1 kleine ui, 1 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, peper en zout, 2 afgestreken eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of kwark, 2 eetlepels fijngehakte bieslook en...
-
Flammkuchen rolletjes
Categorie: Warm
30 min
Al eens eerder maakte ik platte hapjes met behulp van flammkuchendeeg. Nu is het deeg opgerold.
Ingredienten: 1 rol flammkuchen deeg, 1 kleine rode ui fijn gesnipperd, 4 seizoenen ( of zwarte peper uit de molen), 200 gram crème fraîche, 150 gram gerapte kaas naar keuze, enkele sprietjes bieslook, 6 plakjes kipfilet met tuinkruid...
-
Berlinerbollen
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
-
Rundvlees uit de Römertopf
Categorie: Ovenschotels, Vlees
150 min
Ingredienten: -600 gr.rundvlees (goulash- of hacheevlees)in stukken, -4 uien in grove stukken, -2 tenen knoflook grof gesneden, -6 kleine aardappelen in grove stukken, -1 winterwortel in plakjes, -1 courgette in stukjes, -250 gr. cham...
-
Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat
Categorie: Beleg
15 min
Deze zoetzure salade bestaat uit reepjes worst of ham, gemengd met augurkjes, uisnippers en reepjes paprika. Een lekkere lunchsalade.
Ingredienten: 250 gram plakjes ham of één van de Duitse worstsoorten, bijv. Fleischwurst, Bierworst of Jagdworst, 1 keine ui, 3 zoetzure augurken, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels witte natuurazijn, peper, 1 eetlepel suiker, fijngehakte...
-
Appeltaart op bakblik
Categorie: Gebak, Taarten
15 min
Ingredienten: 250 gr. suiker, 250 gr. boter, 5 eieren, 350 gr. bloem, 1 kg. appels, 1 pakje vanillesuiker, 1 pakje bakpoeder
-
Duitse aardappelsalade
Categorie: Salades
30 min
Ingredienten: 750 gr. vastkokende aardappelen, 1 zure appel, 1 flinke zure augurk, 1 ui, 6 el. yogonaise, 1 tl. mosterd, zout en peper, 2 el. fijngehakte peterselie, 2 el. fijngehakte bieslook
-
Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij)
Categorie: Gebak, Gebak
170 min
Er is een grote verscheidenheid aan appelgebak.In wezen zou dit recept moeten vallen onder appeltaart,omdat strudels in principe worden gemaakt met gelage...
Ingredienten: 250 gram fijne bloem, 125 cc water, 100 gram boter,zacht (Lidl of Aldi), 1 ei,losgeklopt, snuifje zout, 5 cc azijn, 800 gram appelen (renetten), 50 gram rozijnen, 30 cc rum, 50 gram amandelen,fijn gehakt, 100 gram suiker...
-
Snelle pruimentaart met amandelen uit de airfryer
Categorie: Taarten
20 min
Dit pruimentaartje is heel snel gemaakt in de airfryer. De taart bestaat uit roerdeeg met gemalen amandelen en kwetsen, een stevige pruimensoort.
Ingredienten: plm. 400 gram stevige pruimen (bijvoorbeeld kwetsen), 100 gram zachte boter , 100 gram + 2 eetlepels suiker , boter en paneermeel) voor het invetten van de vorm, 2 eieren (M) , 100 gram bloem + 30 gram gemalen amandelen...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven