-
Zoet Roerei
Categorie: Warm, Ontbijt & Lunch
10 min
Ingredienten: 2 á 3 eieren, 3 volle koffielepels suiker, peper en snufje zout, roomboter
-
Sperziebonen in bundeltjes op de BBQ- grill
Categorie: Bijgerechten
30 min
Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
-
Duitse aardappelsalade
Categorie: Salades
30 min
Ingredienten: 750 gr. vastkokende aardappelen, 1 zure appel, 1 flinke zure augurk, 1 ui, 6 el. yogonaise, 1 tl. mosterd, zout en peper, 2 el. fijngehakte peterselie, 2 el. fijngehakte bieslook
-
Runderrollade op z'n Duits
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 4 dunne lapjes rundvlees van de platte bil, op de machine gesneden, 8 plakjes ontbijtspek, Löwensenf, peper en zout, 1 grote ui in 4 stukken, 40 gram Blue Band voor braden, 3 grote uien in stukjes, 2 à 3 tomaten in stukj...
-
Zoer Vleis op zijn duits
Categorie: Vlees
100 min
Ingredienten: 250 g Runderpoulet, 1 ui, snufje zout, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 dl rode wijn azijn, 2 kruidnagels, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 25 g boter, 1 laurierblaadje, snufje peper
-
Berlinerbollen
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
-
Schicht Salat
Categorie: Salades, Gerechten
30 min
Ingredienten: 1 blikje mais, 1 blik ananasblokjes, 1,5 ons gekookte ham, 2 appels, 1 prei, 1 potje sellerie, 4 gekookte eieren, 1 pot miracel whip (kraft), zout/peper
-
Vakantie: verse zalmforel op de BBQ
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Na een stevige wandeling naar de forellenvijvers s' avonds toch maar met de auto heerlijke verse forel gehaald.
Ingredienten: 2 super grote zalmforellen, peper tricolore, viskruiden, dille, olijfolie, een scheut witte wijn, citroenpartjes, 1 ajuin, 1 tomaat, 4 boschampignons
-
IJs met warme bosvruchten
Categorie: Koud, Warm
10 min
Ingredienten: circa ½ liter Roomijs (slagroomijs), circa 350 gram bosvruchten (diepvries of in nood bosvruchtenjam), scheutje Rode port, schepje suiker, aardappelmeel om te binden
-
Wildsoep (bouillon)
Categorie: met Vlees
360 min
Ingredienten: Water al naar gelang de hoeveelheid bot en grote van de pan daar de botten net onder water moeten staan., redelijk bevleesde botten van:, een haas, fazant, ree en of hert, bouillonblokjes naar smaak, zout, peper, snufje...
-
Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij)
Categorie: Gebak, Gebak
170 min
Er is een grote verscheidenheid aan appelgebak.In wezen zou dit recept moeten vallen onder appeltaart,omdat strudels in principe worden gemaakt met gelage...
Ingredienten: 250 gram fijne bloem, 125 cc water, 100 gram boter,zacht (Lidl of Aldi), 1 ei,losgeklopt, snuifje zout, 5 cc azijn, 800 gram appelen (renetten), 50 gram rozijnen, 30 cc rum, 50 gram amandelen,fijn gehakt, 100 gram suiker...
-
Rundvlees uit de Römertopf
Categorie: Ovenschotels, Vlees
150 min
Ingredienten: -600 gr.rundvlees (goulash- of hacheevlees)in stukken, -4 uien in grove stukken, -2 tenen knoflook grof gesneden, -6 kleine aardappelen in grove stukken, -1 winterwortel in plakjes, -1 courgette in stukjes, -250 gr. cham...
-
Anijslikeur
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 1 onbehandelde citroen, 25 g anijszaad, 250 g andijsuiker, 1 kaneelstokje, 750 ml vodka of doppelkorn
-
Koningsberger Klopse (duitse gehaktballetjes)
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 500 gram half-om-half gehakt, 6 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels melk, 1 ui, 50 gram boter, peper,zout naar smaak, Voor de saus:, 30 gram bloem, 100 mililiter droge witte wijn, 1/2 vleesbouillontablet, 4 ansjovisfilets,...
-
Gevulde Varkenspens (Saumagen)
Categorie: Vlees
255 min
Bij een van de vele bezoeken die we brachten aan wijnhuizen in Duitsland kregen wij voor de lunch een echte saumagen uit de Pfalz aangeboden. In de Pfalz b...
Ingredienten: Bestel bij de slager een geschoonde varkensmaag, VULLING, 500 gram half om half gehakt, 800 gram varkensbuik, 750 gram geschoonde aardappels, 3 geklutste eieren, 2 grote uien snipperen, 5 teentjes knoflook snipperen, 1...
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Recept: Appeltaart zonder deeg
Recept: Sorbet Blue Curacao
Recept: Ovenschotel Stroganoff