KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Duitsland recepten

    1. Ingredienten: 2 á 3 eieren, 3 volle koffielepels suiker, peper en snufje zout, roomboter
    2. Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
    3. Ingredienten: 750 gr. vastkokende aardappelen, 1 zure appel, 1 flinke zure augurk, 1 ui, 6 el. yogonaise, 1 tl. mosterd, zout en peper, 2 el. fijngehakte peterselie, 2 el. fijngehakte bieslook

    4. Ingredienten: 4 dunne lapjes rundvlees van de platte bil, op de machine gesneden, 8 plakjes ontbijtspek, Löwensenf, peper en zout, 1 grote ui in 4 stukken, 40 gram Blue Band voor braden, 3 grote uien in stukjes, 2 à 3 tomaten in stukj...
    5. Ingredienten: 250 g Runderpoulet, 1 ui, snufje zout, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 dl rode wijn azijn, 2 kruidnagels, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 25 g boter, 1 laurierblaadje, snufje peper
    6. Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
    7. Ingredienten: 1 blikje mais, 1 blik ananasblokjes, 1,5 ons gekookte ham, 2 appels, 1 prei, 1 potje sellerie, 4 gekookte eieren, 1 pot miracel whip (kraft), zout/peper
    8. Na een stevige wandeling naar de forellenvijvers s' avonds toch maar met de auto heerlijke verse forel gehaald. Ingredienten: 2 super grote zalmforellen, peper tricolore, viskruiden, dille, olijfolie, een scheut witte wijn, citroenpartjes, 1 ajuin, 1 tomaat, 4 boschampignons

    9. Ingredienten: circa ½ liter Roomijs (slagroomijs), circa 350 gram bosvruchten (diepvries of in nood bosvruchtenjam), scheutje Rode port, schepje suiker, aardappelmeel om te binden
    10. Ingredienten: Water al naar gelang de hoeveelheid bot en grote van de pan daar de botten net onder water moeten staan., redelijk bevleesde botten van:, een haas, fazant, ree en of hert, bouillonblokjes naar smaak, zout, peper, snufje...
    11. Er is een grote verscheidenheid aan appelgebak.In wezen zou dit recept moeten vallen onder appeltaart,omdat strudels in principe worden gemaakt met gelage... Ingredienten: 250 gram fijne bloem, 125 cc water, 100 gram boter,zacht (Lidl of Aldi), 1 ei,losgeklopt, snuifje zout, 5 cc azijn, 800 gram appelen (renetten), 50 gram rozijnen, 30 cc rum, 50 gram amandelen,fijn gehakt, 100 gram suiker...
    12. Ingredienten: -600 gr.rundvlees (goulash- of hacheevlees)in stukken, -4 uien in grove stukken, -2 tenen knoflook grof gesneden, -6 kleine aardappelen in grove stukken, -1 winterwortel in plakjes, -1 courgette in stukjes, -250 gr. cham...
    13. Ingredienten: 1 onbehandelde citroen, 25 g anijszaad, 250 g andijsuiker, 1 kaneelstokje, 750 ml vodka of doppelkorn

    14. Ingredienten: 500 gram half-om-half gehakt, 6 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels melk, 1 ui, 50 gram boter, peper,zout naar smaak, Voor de saus:, 30 gram bloem, 100 mililiter droge witte wijn, 1/2 vleesbouillontablet, 4 ansjovisfilets,...
    15. Bij een van de vele bezoeken die we brachten aan wijnhuizen in Duitsland kregen wij voor de lunch een echte saumagen uit de Pfalz aangeboden. In de Pfalz b... Ingredienten: Bestel bij de slager een geschoonde varkensmaag, VULLING, 500 gram half om half gehakt, 800 gram varkensbuik, 750 gram geschoonde aardappels, 3 geklutste eieren, 2 grote uien snipperen, 5 teentjes knoflook snipperen, 1...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas
    Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas Categorie Vlees
    Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iet.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Hertenbout met trappistenbier
    Hertenbout met trappistenbier Categorie Wild, Kerst
    Dit is eens een keer een wildrecept dat niet moeilijk en niet bewerkelijk is. Ideaal dus voor een dineetje of zelfs met kerst. Niet alleen het vlees maar o.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus
    Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus Categorie Vlees
    Het gewone aardappelen, vlees, groente heeft meestal niet zo mijn voorkeur. Echter manlief zou dat eigenlijk het liefst elke dag eten. Dus soms moet je wel.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Traditionele erwtensoep (familierecept)
    Traditionele erwtensoep (familierecept) Categorie Maaltijdsoepen, met Vlees, met Groente
    Ik weet het, er bestaan al 1001 recepten voor erwtensoep. En ik heb ook echt niet de illusie dat ik hiermee iets verrassends neerzet, maar mijn dochter wil.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  5. Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
    Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm. Categorie Ovenschotels
    Heerlijk en snel klaar en gewoon lekker genieten van een uitstekend DUO. Asperges en zalm. Het gouden koppel ! . De bereidingstijd is circa -35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pompoen/peren chutney
    Pompoen/peren chutney Categorie Overig, Koud
    In de pompoenentijd kom je ze overal tegen, op de markt, bij de groenteboer en ook in de supermarkt. Bij ons in de buurt zie je ze zelfs vaak in een stalle.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 1 personen.
  7. Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus
    Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus Categorie Amuse
    Gemaakt voor de overbuurtjes als amuse tijdens een avondvullend dinertje. . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten
    Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten Categorie Hoofdgerecht
    Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die.... De bereidingstijd is circa -60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
    Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg..... Categorie Warm
    Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te gebruiken aangezien ze toch in kleine stukjes worden gesneden. Ik had nog wat.... De bereidingstijd is circa -30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.
    Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus. Categorie Overig
    De schillen en de kontjes en het kookvocht van de asperge gebruiken we vaak als basis voor aspergesoep. Maar.... dat je er ook deze heerlijke aspergesaus va.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.