-
Glühwein concentraat
Categorie: Warm
120 min
Een enigszins andere benadering van het maken van glühwein.
Ingredienten: 1 fles behoorlijke wijn, 1 fles behoorlijke Ruby port, schoongemaakte zeste van 1 citroen - 1 sinaasappel - 1 mandarijn, sap van 1 citroen - 2 sinaasappels - 3 mandarijnen, 2 kaneelstokjes, doormidden gebroken, 12 kruidn...
-
Runderrollade op z'n Duits
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 4 dunne lapjes rundvlees van de platte bil, op de machine gesneden, 8 plakjes ontbijtspek, Löwensenf, peper en zout, 1 grote ui in 4 stukken, 40 gram Blue Band voor braden, 3 grote uien in stukjes, 2 à 3 tomaten in stukj...
-
Rundvlees uit de Römertopf
Categorie: Ovenschotels, Vlees
150 min
Ingredienten: -600 gr.rundvlees (goulash- of hacheevlees)in stukken, -4 uien in grove stukken, -2 tenen knoflook grof gesneden, -6 kleine aardappelen in grove stukken, -1 winterwortel in plakjes, -1 courgette in stukjes, -250 gr. cham...
-
Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat
Categorie: Beleg
15 min
Deze zoetzure salade bestaat uit reepjes worst of ham, gemengd met augurkjes, uisnippers en reepjes paprika. Een lekkere lunchsalade.
Ingredienten: 250 gram plakjes ham of één van de Duitse worstsoorten, bijv. Fleischwurst, Bierworst of Jagdworst, 1 keine ui, 3 zoetzure augurken, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels witte natuurazijn, peper, 1 eetlepel suiker, fijngehakte...
-
Schnitzel Pfanne
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 1 ongepaneerde schnitzel per persoon, 2 doosjes champignons (in plakjes), 2 zakjes uiensoeppoeder, 2x 250ml slagroom, zout/peper
-
Vleessalade voor de boterham uit eigen keuken
Categorie: Beleg
10 min
Mijn man eet graag vleessalade op zijn brood dus staat er af en toe zo'n bakje bij ons op tafel. Tot ik ergens op Pinterest een recept tegenkwam van zelfge...
Ingredienten: 250 gram boterhamworst, gekookte worst of gekookte achterham, 200 gram zoetzure augurkjes 2, eetlepels augurkennat, 3 volle eetlepels mayonaise 2, volle eetlepels magere kwark of (Griekse) yoghurt
-
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Categorie: Groenten, Warm
20 min
Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de
kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in
het rijtje 'lekkers...
Ingredienten: - 200 gram crème fraiche - 2 teentjes knoflook - 1 el olijfolie - 1 el witte wijnazijn - 1 el mayonaise - 2 tl ahornsiroop - 1 el fijngesneden verse bieslook - snufje zout, Voor de champignons: - 500 gram champignons - 2 ui...
-
Duitse biefstuk
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 2 sneetjes wittebrood, melk, 1 ui, 20 gram boter, 500 gram rundertartaar, 60 gram boter, 4 uien, peper,zout
-
Berlinerbollen
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
-
Warme kersensaus (Heisse Liebe)
Categorie: Warm, Warm
10 min
Nostalgie ten top is deze zeer makkelijk te maken warme kersensaus. Een
recept met een knipoog naar mijn jeugd. Vroeger kregen wij dit vaak met
Kerstmis of...
Ingredienten: grote pot kersen op sap (zonder pit), 2 el (vanille)suiker, 1 borrelglaasje Coebergh (Red Fruit), allesbinder (of maizena), vanille roomijs, slagroom, amandelschaafsel, hagelslag (of geraspte chocola) en een wafelrolletj...
-
Apfelstrudel met Vanillesaus (Lactosevrij)
Categorie: Gebak, Gebak
170 min
Er is een grote verscheidenheid aan appelgebak.In wezen zou dit recept moeten vallen onder appeltaart,omdat strudels in principe worden gemaakt met gelage...
Ingredienten: 250 gram fijne bloem, 125 cc water, 100 gram boter,zacht (Lidl of Aldi), 1 ei,losgeklopt, snuifje zout, 5 cc azijn, 800 gram appelen (renetten), 50 gram rozijnen, 30 cc rum, 50 gram amandelen,fijn gehakt, 100 gram suiker...
-
Gevulde Varkenspens (Saumagen)
Categorie: Vlees
255 min
Bij een van de vele bezoeken die we brachten aan wijnhuizen in Duitsland kregen wij voor de lunch een echte saumagen uit de Pfalz aangeboden. In de Pfalz b...
Ingredienten: Bestel bij de slager een geschoonde varkensmaag, VULLING, 500 gram half om half gehakt, 800 gram varkensbuik, 750 gram geschoonde aardappels, 3 geklutste eieren, 2 grote uien snipperen, 5 teentjes knoflook snipperen, 1...
-
Abrikozentaart met lange vingers uit de koelkast
Categorie: Taarten
30 min
De taart is gemaakt met abrikozen uit blik. De vulling bestaat uit zure room, yoghurt en lange vingers. De taart wordt op zijn kop gemaakt en na het opstij...
Ingredienten: 1 groot blik abrikozen op sap , 1 zakje taartina Dr. Oetker , 6 blaadjes gelatine , 375 gram zure room, 375 gram volle yoghurt (3,5 % vet) , 40 gram poedersuiker , 1 zakjes vanillesuiker , 200 ml slagroom , 200 gram lan...
-
Rundvleesgoulash met port en balsamico
Categorie: Vlees, Slowcooker
120 min
Een goulash zonder verse paprika en tomaten (wel tomatenpuree). Ook worden in dit recept de uien niet meegebakken en komt er geen knoflook in. Ik heb dit a...
Ingredienten: 500 gram rundvlees in grove stukken gesneden (ik had riblap) , 3 eetlepels zonnebloemolie , 2 eetlepels (room)boter , 200 gram winterpeen in kleine blokjes , 200 gram knolselderij in kleine blokjes, 1 flinke eetlepel tom...
-
Duitse aardappelsalade à la Petra
Categorie: Salades
30 min
Een recept van mijn Duitse moeeder. De aardappelschijfjes worden voorgekookt in kruidenbouillon. Zodra de schijfjes gaar zijn worden de uisnippers, azijn...
Ingredienten: 8 middelgrote aardappelen , 2 kruidenbouillontabletten, 1 kleine ui, 1 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, peper en zout, 2 afgestreken eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of kwark, 2 eetlepels fijngehakte bieslook en...
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Quiche met champignons, spek en ui