-
Chinese kippensoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
-
Chinese fortune cookies (gelukskoekjes)
Categorie: Overig, Koud
35 min
Ingredienten: 125 gr bloem, snufje zout, 2 eetl maïsmeel (=maïzena), 6 eetl suiker, 7 eetl olie, 2 eiwitten, 3 eetl water
-
Chinese tomatensoep
Categorie: met Groente
120 min
Heerlijk gevulde Chinese tomatensoep
Ingredienten: 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 liter water, 1 kippenbouillonblok, 100 gr kippoulet, peper en zout, mespunt djahe, 1 mespunt ve-tsin, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel suiker, maizena om te binden
-
Chinese mie met roerbakgroenten
Categorie: Wokken, Warm
20 min
Ingredienten: 1 pak à 250 gram Chinese mie (noedels), 1 zak roerbakmix naar smaak (bijv. Aziatisch, Hollands, Italiaans), 1 pond rundergehakt, licht gekruid, 1 zakje mix voor bami, 1 bos koriander, evt. smaakmakers als sojasaus, samba...
-
Pittige gemarineerde schnitzelreepjes
Categorie: Vlees
10 min
Een snel recept met een Oosters tintje. Snel en gemakkelijk (wel een uurtje marineren!). Schnitzels in reepjes gesneden in de marinade. Bakken en opdienen...
Ingredienten: 400 gram varkensschnitzels (ongepaneerd) - , 2 theelepels sambal badjak - , 2 eetl ketjap manis (zoete ketjap) - , 1 eetl witte azijn - , 2 lente-uitjes - , 1 theelepel honing - , 1 teentje knoflook - , 1 + 3 eetlepels o...
-
Ajam Pangang
Categorie: Gevogelte, Vlees
40 min
Ingredienten: 500 gr. kipfilet, 2 eetlepels atjar tjampoer, Voor de saus:, 500 gr. tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepels djahé (= gemberpoeder), 2 eetlepels suiker, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel...
-
Chinese Nieuwjaarssoep
Categorie: met Groente, Warm
45 min
Ingredienten: Een plak van ± 200 gram tofu. Goed laten uitlekken en dan in kleine blokjes snijden., 150 gram bamboespruiten uit blik, klein gesneden, 2 handen gedroogde paddenstoelen (shiitake), klein gesneden, 750 cc kippenbouillon,...
-
Spareribs
Categorie: Warm, Gerechten
120 min
Ingredienten: 900 gr spareribs, 2 el donkere sojasaus, 3 el hoisinsaus, 1 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 mestpunt Chinees vijfkruidenpoeder, 2 el bruine basterdsuiker, 1/4 tl chilisaus, 2 teentjes knoflook, gekneusd, tak vers...
-
Chilischotel met aubergine en kip
Categorie: Gevogelte
60 min
Ingredienten: 2 middelgrote aubergines, 4 el.sesamolie, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 4 in diagonale repen gesneden lente-uitjes, 1 fijngehakte groene chilipeper, 350 gr.in dunne reepjes gesneden kipfilet, 2 el.kippebouillon, 1 el....
-
Oosterse marinade voor speklapjes, kip of ander vlees
Categorie: Marinades
15 min
Een marinade die niet alleen uitstekend geschikt is voor speklapjes maar ook voor kipfilet, kippendijen, varkenshaas, hamlappen noem maar op.
Deze keer heb...
Ingredienten: 6 el arachide of zonnebloem olie, 6 el ketjab manis, 2 el kerrie madras, 1 rode peper, 4 tenen knoflook, peper en zout
-
Rundvlees in zwarte bonensaus
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 2 eetl. gezouten zwarte bonen, 2 eetl. water, 6 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. maïzena, 3 eetl. droge sherry, 1 eetl. suiker, 800 gram bieflapjes, 1 kleine groene paprika (mag ook rood of geel zijn), 2 grote tomaten in...
-
Chinese kool met kip en cashewnoten uit de wok
Categorie: Wokken
30 min
Ingredienten: 1/2 Chinese kool, 200 gram kipfilet, 5 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1/4 liter kippenbouillon, ketjap manis, 75 gram ongezouten cashewnoten
-
Pasta à la Lo Mein met Biefstuk
Categorie: Pasta's, Warm
90 min
Het verschil tussen Lo Mein en Chow Mein ligt hem in de wijze van klaar maken.In beide gerechten worden Chinese eier-noedels gebruikt.
Chow Mein : de noede...
Ingredienten: -250 gram spaghetti, -gedroogde paddenstoelen (shiitake, porcini, muizenoren), geweekt in een kopje heet water, klein gesneden ,weekwater niet weggooien, -3 eetlepels oestersaus, -1 sjalotje, fijn gesnipperd, -2 teentjes...
-
Bavette uit de Wok
Categorie: Vlees, Wokken
45 min
Bavette is een steak, gesneden uit de flank. Je moet er speciaal naar vragen bij je slager.
Dit is een wok-gerecht en dat impliceert dat de temperatuur bij...
Ingredienten: ± 650 - 750 gram bavette (flanksteak), gesneden in lapjes van 5-6 cm bij 1½ cm, 5 lenteuitjes in dunne schuine schijfjes gesneden, 4 gesnipperde teentje knoflook, 2 eetlepels geraspte gemberwortel, 2 eetlepels rijstolie,...
-
Yu Hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten
Categorie: Vlees, Wokken
30 min
Ingredienten: 350 gram schnitzel of filetlapjes, 2 bolletjes stemgember uit een pot, 3 teentjes knoflook, 50 gram peultjes, 100 gram witte kool, 1 rode paprika, 2 wortels, 100 gram taugé, 4 eetl. olie, 1 theel. zout, 2 eetl. sesamolie...
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven