KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

China recepten

    1. Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
    2. Ingredienten: 1 pak à 250 gram Chinese mie (noedels), 1 zak roerbakmix naar smaak (bijv. Aziatisch, Hollands, Italiaans), 1 pond rundergehakt, licht gekruid, 1 zakje mix voor bami, 1 bos koriander, evt. smaakmakers als sojasaus, samba...
    3. Kip in GonBao saus, gewoon genieten met de hoofdletter G! Ingredienten: 300 gr kipfilet in blokjes gesneden, 2 eetl olie, 1 gedroogd Spaans pepertje, 1 theel sambal, 1 theel chinese sojasaus, 1 eetl sherry, zout, 1 theel suiker, 2 theel aardappelmeel, 1 eetl fijngesneden gemberwortel, 2 eetl...

    4. Ingredienten: Bouillon:, 1 ½ liter water, 3 Groentenbouillonblokjes, 1 Ui, Knoflook, Om mee te Fonduen:, Verschillende soorten vlees zoals: kip, biefstuk, gehaktballetjes etc…., Reken op 200-250 gr vlees per persoon., Verschillende so...
    5. Gebraden kip, maar met een heerlijk Chinees tintje. Ingredienten: 1 flinke (maïs)kip, 1 theelepel sesamolie, 3-4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, 2 theelepels citroensap, 1 eetlepel sherry, mespunt vijfkruidenpoeder, 1 teen knoflook, 1 eetlepel geraspte gemberwortel, versgema...
    6. Ingredienten: Eén van de vele variaties:, VLEES:, 500 gram varkensvlees (hamlappen, procureur, enz.), in blokjes gesneden van 2 x 2 cm, 1 ei geklutst, 100 gram bloem, 2 eetlepels maizena, 150 cc kippenbouillon, *****, SAUS I :, """"""...
    7. Ingredienten: Groenten:, 1/2 ui (of 1/2 bos voorjaarsui), 1/2 rode paprika, 100 gram wortel, 150 gram sperziebonen, 1/2 paksoi (150 gram schoongemaakt), Tahoe-mix:, 200-250 gram tahoe, 2 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, Roerbaksaus:,...
    8. Ingredienten: 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 liter water, 1 kippenbouillonblok, 100 gr kippoulet, peper en zout, mespunt djahe, 1 mespunt ve-tsin, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel suiker, maizena om te binden

    9. Ingredienten: 125 gr bloem, snufje zout, 2 eetl maïsmeel (=maïzena), 6 eetl suiker, 7 eetl olie, 2 eiwitten, 3 eetl water
    10. Ingredienten: 2 eetl. gezouten zwarte bonen, 2 eetl. water, 6 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. maïzena, 3 eetl. droge sherry, 1 eetl. suiker, 800 gram bieflapjes, 1 kleine groene paprika (mag ook rood of geel zijn), 2 grote tomaten in...
    11. Ingredienten: Benodigdheden:, • 1 pakje Maggi dagschotel gehakt-sperziebonen-saté, • 250 gram witte rijst, • 450 gram sperziebonen, ontdaan van de puntjes, • 1 kleine ui, gesnipperd, • 1 ei, • 1,5 eetlepel paneermeel, • 1,5 eetlepel z...
    12. Ingredienten: 1 stukje gemberwortel circa 3 cm, 1 kleine steel prei, 2 teentjes knoflook, 1 rood Spaans pepertje, 1.5 l kippenbouillon, versgetrokken, uit een pot of van tabletten, 1 rode paprika, 4 worteltjes, 250 gram champignons, 1...
    13. Ingredienten: 1,8 kg eend, 1,75 l kokend water, 4 el heldere honing, 2 tl donkere sojasaus, 2 el sesamolie, 1,25 dl hoisinsaus, 125 g fijne kristalsuiker, 1,25 dl water, reepjes wortel, om te garneren, Chinese pannenkoekjes,, reepjes...

    14. Ingredienten: 8 eieren, 6 eetlepels (zonnebloem) olie, 2 zakken à 400 gr. Chinese roerbakmix, 1 (kleine) rode peper (met of zonder zaadjes: eigen keus), 4 (of meer) ) eetlepels ketjap manis, 1 pak à 350 ml. tomato frito, 3 eetlepels g...
    15. Ingredienten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 350 gram boerensoepgroenten,, 100 gram boemboe voor bami,, 1 1/2 water,, 2 bouillonblokjes,, 125 gram taugé,, mie,
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  2. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  3. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  4. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  5. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  6. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  7. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  8. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille
  9. Peppermint Mocha
    Peppermint Mocha Categorie Warm
    Peppermint Mocha Ingredienten: pure chocoladedrops, pepermunt sticks of, 'candy canes', melk, espresso
  10. Couscoussalade met tonijn
    Couscoussalade met tonijn Categorie Ontbijt & Lunch
    Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap