-
Cappucino van groene asperges
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 500 g groene asperges, 4 dl kippenbouillon, 1 dl room, worchestershiresaus, peper en zout, 4 rivierkreeftjes of garnalen, geroosterde amandelschilfers
-
Hallooweenballetjes
Categorie: Vlees
40 min
Ingredienten: 800 g kalfsgehakt, 1 eitje vers van de pers, chapelure, knoflookpoeder, chilipoeder, 50 g pecorinokaas 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 rode ajuin, 1 wortel, 1 wit van de prei, 70 g tomatenpuree, 700 g gehakte tomaten...
-
Camping spaghetti Texel
Categorie: Vlees, Warm
40 min
Ingredienten: 1 kg gemengd gehakt, 300 gr gerookte spekblokjes, 3 wortelen, 3 ajuinen, 1 kleine courgette, 250 gr champignons, 500 ml gezeefde tomaten, 1000 ml tomatencoullis, gember, flink mespuntje chili peper, paprikapoeder, oregan...
-
Belegde mini broodjes
Categorie: Beleg, Koud
30 min
Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...
-
Broccoli- gehakt schotel
Categorie: Ovenschotels, Vlees
45 min
Een heerlijke ovenschotel met gehakt en broccoli, bovenop een heerlijk laagje kaas.
Ingredienten: *1 grote broccoli, *700 gr aardappelen, *500 gr gehakt, *100 gr geraspte kaas, *350 ml melk, *boter, *peper, zout,nootmuskaat, *ui, *teentje knoflook, *25 gr bloem
-
Scampi's in een looksausje
Categorie: Voorgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
60 min
Ingredienten: 64 scampi’s, 12 teentjes knoflook, 120 ml dragonazijn, 60 ml water, 500 ml room, 1 bos peterselie, 4 tomaten, ½ koffielepel chilipoeder, Zout en peper
-
Kabeljauwwangen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Ingredienten: +/- 600 gr kabeljauwwangen, - bloem, - viskruiden, -boter, - olijfolie
-
Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie.
Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d...
Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
-
Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Categorie: Wild
20 min
Ingredienten: - 4 steaks springbok +/- 200gr per persoon, - 500 gr kastanje paddestoelen in 4 gesneden, - 1 ajuin in blokjes gesneden, - halve rode paprika in blokjes gesneden, - 4 baby mais grof gesneden, - 250ml rode wijn, - grof ge...
-
Broodpudding
Categorie: Gebak
45 min
Ingredienten: -300gr oud wit brood, -1/2 l melk, -+/- 10soeplepels fijne suiker, -5 eieren, -100gr rozijnen, -een beetje kaneel poeder, -1 lepel vanillebloem
-
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
Categorie: Salades
20 min
Zo'n salade heb ik ooit eens gegeten in een restaurant en altijd onthouden
omdat het zo lekker was. Nu ik deze kaas per toeval in huis had dacht ik er
aan...
Ingredienten: 1 Val-Dieu kaasje, 1 zak gemengde sla (100 gram), 100 gram spekreepjes, gebakken, 1 appel, gebakken, handvol walnoten, geroosterd, handvol blauwe bessen, 2 el walnotenolie, 1 el appelstroop, 1 el appelazijn, 1 tl mosterd...
-
Belgische Rundvleessoep
Categorie: met Vlees
200 min
Ingredienten: -1 runderschenkel, -1 mergpijpje, -500 gr rundvleesblokjes, -5 bouillonblokjes, -300 gr rundergehakt, gekruid met aromat met tuinkruiden, -200 gr spaghetti, -25 cl bier, -1 plak ontbijtkoek, -bosje selderij, fijngesneden...
-
Romeins stoofpotje
Categorie: Vlees
120 min
Ingredienten: - 600 gr rundstoofvlees, - 250 gr rundergehakt, - 1 eike vers van de pers, - graanmosterd, - chapelure, - 3 wortelen, - 1 stengel prei, - 3 rode ajuinen, - 3 sjalotten, - 2 teentjes look, - dragon, - basilicum, - salie,...
-
Doornhaai met groenten en aardappelen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: - een stuk doornhaai +/- 500 gr, - 4 aardappelen beetgaar in vier gesneden, - 10 tal champignons in schijven gesneden, - 1 tomaat in kwartjes gesneden, - 1 wortel in reepjes gesneden, - gemalen zwarte peper, - dille, - p...
-
Lams- of schapenbout met rozemarijn in de oven
Categorie: Vlees, Ovenschotels
75 min
Ingredienten: 800 g schapen- of lamsbout van het bovenbeen, 1 grote teen look, 1 takje (verse) tijm, 1 takje verse rozemarijn, boter en olie, 1,5 bokaaltje (ca 270 ml) lamsfond, een scheutje kookroom, zwarte peper van de molen, zout
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart