-
Bloemkool op zijn zomers
Categorie: Overig, Groenten
35 min
Ingredienten: 1 bloemkool, 1 groentenbouillon blokje, een stuk courgette, 1 tomaat, 1 wortel, 1 ajuin, 10 aardappelen, 250 gr gerookte spekblokjes, provencaalse kruiden, 100 gr gemalen kaas
-
Koude rijst met koude groenten
Categorie: Bijgerechten, Rijst
30 min
Ingredienten: 250 gr rijst, 2 wortelen, 1 kleine komkommer, 1 kleine bloemkool, 1 rode ajuin, peper, zout, currypoeder, 1 koffielepel gemalen citroengras
-
Cake met appel en rabarber
Categorie: Cake
60 min
Ingredienten: - 200 gr boter, - 200 gr witte suiker, - 1 pakje vanille suiker, - 2 soeplepels bruine suiker, - 4 eieren, - 200 gr zelfrijzende bloem, - een beetje bloem, - een beetje boter, - 2 appels geschild en in schijven gesneden,...
-
Vleesgerecht: zwoele zomer avond
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 125 gr gerookte spekblokjes, 150 gr kalkoenblokjes, 150 gr kalkoengehakt, chapelure, 1 eike ( dooier ) vers van de pers, cajunkruiden, 1 soeplepel pijnboompitten, 1 soeplepel rozijnen, 2 sjalotjes, 2 teentjes look, 2 stu...
-
Confiture met rode bessen en rabarber
Categorie: Beleg
60 min
Ingredienten: - 1 kg rode besjes, - 1 kg rabarber, - 2 kg fijne witte suiker
-
Ei-aardappelkoek
Categorie: Aardappels
60 min
Ingredienten: - 4 eieren, - 4 dikke, vastkokende aardappelen, - 2 uien, - 2 vleestomaten, - 50g salami, - 50g gemalen kaas, - 2 eetlepels lichte room, - Boter of olijfolie, - Gedroogde tijm, - Peper en zout
-
Côte à l’os van varkensvlees
Categorie: Vlees
40 min
Ingredienten: een varkenscôte à l’os van ca 400 g, inclusief been en dikke vetrand, een koffielepeltje reuzel (wit gesmolten buikvet van het varken – ook ‘smout’ genoemd)., In smout zitten ongeveer 38-43% verzadigde vetzuren, dus rust...
-
Cioppino
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
35 min
Ingredienten: 200 gram krab poten gespleten, 200 gram gamba's, 200 gram zwaardvis, 200 gram zalm, 500 gram venusschelpen, 500 gram mosselen, olijfolie, 1/2 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 3 grote pommodori tomaten, 10...
-
Confituur met verse munt, aardbeien en rabarber
Categorie: Beleg
60 min
Ingredienten: - 500 gr aardbeien, - 500 gr rabarber, - 100 gr verse munt, - 1 kg witte fijne suiker
-
Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie.
Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d...
Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
-
Zwabische Maultaschen met een heerlijk sausje
Categorie: Pasta's
35 min
Ingredienten: 12 Maultaschen (Duitse ravioli) gevuld met varkensvlees, 100 g verse basilicum, 4 mini oranje paprika's, 3 lente uitjes, 1 kleine courgette, 1 liter half volle melk, 50 gr bakboter, 4 soeplepels bloem, 150 g roomkaas met...
-
Confituur: rabarber met galia meloen
Categorie: Beleg
60 min
Heerlijke rabarber uit eigen tuin, de galia meloen kan je natuurlijk vervangen door een andere soort meloen.
De bereidingstijd is voor het koken van de con...
Ingredienten: 500 gr rabarber, 500 gr galia meloen, 1 kg suiker
-
Grand Mere
Categorie: Hoofdgerecht
30 min
Ingredienten: spekreepjes, erwten en wortelen, krieltjes, champignons
-
Kabeljauwwangen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Ingredienten: +/- 600 gr kabeljauwwangen, - bloem, - viskruiden, -boter, - olijfolie
-
Soep: selder-prei soepje
Categorie: met Groente
20 min
Ingredienten: 1 stengel porei, 2 stengels groene selder, 1 ajuin, 1 aardappel, boter, 1 liter groenten bouillon, peper
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Gebruiker: Lidy Berkx
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Els Meeuwsen
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier