KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Belgie recepten

    1. Ingredienten: - 10 tal aardappelen, - zeezout, - 200 gr kastanjes, - peper, - muskaatnoot, - dragon, - een scheut melk, - een beetje boter, - 1 eike van de pers
    2. Een heerlijk gevulde saus, serveer met pasta naar keuze. Ingredienten: - 600gr gehakt varkens/ kalfs, - spaghetti kruiden, - 1 ajuin, - 400 gr grof gehakte spinazie, - 500 gr tomaten coullis met basilicum, - vers gemalen peper
    3. Ingredienten: 300 g kabeljauwfilet (in blokjes), 250 g zalmfilet (in blokjes), 100 g garnalen, 4 wortelen, 2 preien (wit), 1 blokje visbouillon, 100 ml wijn, droge, witte, 200 ml Room van Campina, 1 el marjolein (vers, gehakt), 1 el p...

    4. . Ingredienten: 2 uien (gesnipperd), 500 g gehakt, gemengd, 1 kg jonagold-appels, 500 g aardappel, bloemig kokende, scheutje melk, boter, suiker, nootmuskaat, peper, zout
    5. . Ingredienten: 500 g vastkokende (kriel)aardappelen, 4 varkensmignonettes, 2 takjes tijm, 130 ml olijfolie, 3 sjalotten, 3 teentjes look, 2 El el mosterd à l’ancienne, 1 El romige honing, 1/2 tl gedroogde rozemarijn, fijn zout, zeezout...
    6. Ingredienten: 1 rol kruimeldeeg, 300 g bladspinazie (diepvries), 2 tenen knoflook, 50 g tomaat, zongedroogde (in olie), 200 ml room, 4 eieren, 150 g geitenkaas (bûche), olijfolie, peper, zout
    7. Ingredienten: -bakboter, -1 courgette(dunne schijven), -1 stengel prei(ringen), -1 wortel(met dunschiller over de hele lengte), -1 ajuin(halveren,ringen), -8 champignons(schijven), -10tal sluimererwten(stukjes), -krielaardappelen 350g...
    8. Ingredienten: 200 g zalmfilet, in blokjes, 200 g tongfilet, 20 g gepelde garnalen, 4 dl visfumet, 75 g boter, 75 g bloem, 1 dl witte wijn, 4 dl room, 125 g champignons, 150 g gemalen kaas, zout, peper

    9. Lekker met jonge aardappelen in de schil. Ingredienten: 4 forellen, verse kruiden: munt, basilicum, oregano, bieslook, platte peterselie, dille, 2 citroenen, 150 gram zure room, 100 gram yoghurt, 2 eetlepels munt, 2 teentjes look, 4 tomaten, 1 chilipeper, 2 eetlepels koriande...
    10. Een heerlijke omelet met aardappel, courgette en rozemarijn Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen, 1 kleine courgette, 1 ui, 12 eieren, 1 el olijfolie, 40 g boter, 1 flinke tak rozemarijn, 1 knoflookteentje, peper en zout
    11. Soep is voor alle seizoenen !! Ingredienten: groene selder, aardappelen, ui, kippenbouillon, tijm, boter, peper, zout, room
    12. . Ingredienten: 1 kg ontbeend varkensruggebraad, 600 g wortelen, 600 g Bintje-aardappelen, 2 sjalotten, 2 teentjes look, 5 El olijfolie, 600 ml melk, 1 takje salie, 1 blad laurier, 1 zakje voor witte saus Carrefour, zout en zwarte peper
    13. Ingredienten: - 400 gr. kalfsgehakt, - 1 eitje vers van de pers, - chapelure, - zeezout, - rozemarijn, - venkelzaad, - 1 koffielepel grove mosterd, - 4 aardappelen, - 2 wortelen, - 2 sjalotjes, - 150 gr. champignons, - een scheut witt...

    14. Een heerlijke ovenschotel met gehakt en broccoli, bovenop een heerlijk laagje kaas. Ingredienten: *1 grote broccoli, *700 gr aardappelen, *500 gr gehakt, *100 gr geraspte kaas, *350 ml melk, *boter, *peper, zout,nootmuskaat, *ui, *teentje knoflook, *25 gr bloem
    15. Ingredienten: 1 varkenshammetje, enkele beenderen van vleesribbetjes of andere afsnijdsels van het varken met been., 1 preistengel, 1 dikke wortel, 1 selderstengel, 2 takjes tijm, 1 blad laurier, 1 klein stengeltje rozemarijn, 1 ui in...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kruidige forel met tomatensalsa
    Kruidige forel met tomatensalsa Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Lekker met jonge aardappelen in de schil. Ingredienten: 4 forellen, verse kruiden: munt, basilicum, oregano, bieslook, platte peterselie, dille, 2 citroenen, 150 gram zure room, 100 gram yoghurt, 2 eetlepels munt, 2 teentjes look, 4 tomaten, 1 chilipeper, 2 eetlepels koriande
  2. Varkensmignonettes met pittige mosterdsaus en ovengebakken aardappelen
    Varkensmignonettes met pittige mosterdsaus en ovengebakken aardappelen Categorie Vlees
    . Ingredienten: 500 g vastkokende (kriel)aardappelen, 4 varkensmignonettes, 2 takjes tijm, 130 ml olijfolie, 3 sjalotten, 3 teentjes look, 2 El el mosterd à l’ancienne, 1 El romige honing, 1/2 tl gedroogde rozemarijn, fijn zout, zeezout
  3. Taart van varkensvlees van Weleer met groenten
    Taart van varkensvlees van Weleer met groenten Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 2 sjalotten, 1 teentje look, 150 g wortels, 60 g groene selder, 250 g Parijse champignons, 400 g varkensmignonettes van Weleer, 2 El olijfolie, 50 g boter, 40 g bloem, 300 ml melk, 200 ml gevogeltebouillon, 1 snuifje noo
  4. Stoofpotje van varkensgebraad met melk en salie en aardappelpuree met olijfolie
    Stoofpotje van varkensgebraad met melk en salie en aardappelpuree met olijfolie Categorie Stoofschotels
    . Ingredienten: 1 kg ontbeend varkensruggebraad, 600 g wortelen, 600 g Bintje-aardappelen, 2 sjalotten, 2 teentjes look, 5 El olijfolie, 600 ml melk, 1 takje salie, 1 blad laurier, 1 zakje voor witte saus Carrefour, zout en zwarte peper
  5. Stoofpotje van varkensgebraad met olijven, rode paprika en verse tomaten, pasta
    Stoofpotje van varkensgebraad met olijven, rode paprika en verse tomaten, pasta Categorie Stoofschotels
    . Ingredienten: 1 varkensgebraad van 700 g, 700 g tomaten, 2 rode paprika’s, 1 ui, gehakt, 2 tenen knoflook, geperst, 3 El kleine groene olijven, 400 g pasta, olijfolie, 0.5 theelepel gemalen koriander, zout, zwarte peper
  6. Tonijntostie
    Tonijntostie Categorie Warm
    Weer een simpel lunchgerecht maar wel erg lekker. Probeer het maar!! Ingredienten: 1 blikje tonijn met pittige groenten, 1 eetl. mayonaise, ½ eetl. gedroogde ialiaanse kruiden, snufje zout , zwarte peper uit de molen, 2 plakken cheddarkaas of wat je in huis hebt
  7. Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip)
    Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip) Categorie Gevogelte
    Een recept uit het moderne India met een berg smaak-sensaties Ingredienten: 8 kippendijen in blokjes van ca 2 cm gesneden, 1 grote ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 400 cc vette santen, 3 cm gemberwortel in kleine stukken, 4 eetlepels kokosolie, 1 flinke eetlepel Kerrie Madras, 3 cc z
  8. Wrap agnesdp
    Wrap agnesdp Categorie Hoofdgerechten, Wraps
    Afgekeken van de McDonald's Ingredienten: 6 grote Wraps, 1 potje Salsasaus, midium, 1 flesje tzatzikisaus, 1 zakje IJsbergsla, 1 zakje Rucola melange, 1 zakje Emmental kaas, geraspt, 2 tomaten, 12 Kipkorn
  9. Erwtensoep (pakje)
    Erwtensoep (pakje) Categorie Maaltijdsoepen
    Weinig tijd toch een lekkere erwtensoep. Ingredienten: 100 gr. Aardappel, kruimige, 2 pakjes Erwtensoep (Honig), 1 zak Erwtensoepgroente, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 1 Rookworst (285 gr.), 2 liter Water
  10. Aubergineschotel
    Aubergineschotel Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 2 Aubergine, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 1 zakje Oude kaas, geraspt, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 3 eetl. Boter, vloeibaar, 1 Ui, Peper