KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Belgie recepten

    1. Ingredienten: 1 stengel porei, 2 stengels groene selder, 1 ajuin, 1 aardappel, boter, 1 liter groenten bouillon, peper
    2. Ingredienten: - 250g spliterweten, - 1 soep hammetje, - 1 ui, gepeld, en 2 kruidnagels erin geprikt, - 1 ui, in ringen, - 1 kleine knolselder, in stukken, - 2 preien, in ringetjes, - Boter, - 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseli...
    3. Een heerlijk stoofpotje met Leffe Blond Ingredienten: -600gr varkenshaasje(blokjes snijden), -200gr gerookte spekblokjes, -2 wortelen(blokjes), -kleine courgette(blokjes), -1 ui, -150 gr champignons, -1 fles Leffe blond, -aromat, -provencaalse kruiden, -desnoods bindmiddel

    4. Ingredienten: - 2 aardappels, - 1 prei, - 1 ajuin, - 4 teentjes look, - 200 gr spruiten, - 2 soeplepel mosterd Dijon, - 2 liter fijne kruiden bouillon, - afwerking : tomaat concassé, - boter
    5. Ingredienten: 200 gram krab poten gespleten, 200 gram gamba's, 200 gram zwaardvis, 200 gram zalm, 500 gram venusschelpen, 500 gram mosselen, olijfolie, 1/2 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 3 grote pommodori tomaten, 10...
    6. Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
    7. De eerste aardbeien geoogst. Ingredienten: 4 bollen vanille ijs, chocolade saus, advocaat, 10 tal aardbeien
    8. Ingredienten: een varkenscôte à l’os van ca 400 g, inclusief been en dikke vetrand, een koffielepeltje reuzel (wit gesmolten buikvet van het varken – ook ‘smout’ genoemd)., In smout zitten ongeveer 38-43% verzadigde vetzuren, dus rust...

    9. Ingredienten: 2 blikken 'target' corned beef, 1 blik erwten & wortelen, 3 uien, aardappelen
    10. Een heerlijk stoofpotje met boterzacht vlees! Ingredienten: - ± 700 gr. varkenshaasje, - 1 rode ajuin, - 4 sjalotten, - 4 teentjes look, - 2 wortelen, - 250 gr champignons, - 3 schijven peperkoek, - 250 ml rode wijn, - tijm, - dragon, - koriander, - venkelzaad, - gemalen peper, -...
    11. Ook lekker met verse, met de hand gepelde garnalen Ingredienten: 1 kg grondwitloof, 1 witte ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el olijfolie, wit van 2 preistengels, 1 grote, zoete appel, geschild en in stukjes gesneden, 1 1⁄2 l groentebouillon, snuifje kurkuma, zwarte...
    12. Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...
    13. Ingredienten: 1 varkenshammetje, enkele beenderen van vleesribbetjes of andere afsnijdsels van het varken met been., 1 preistengel, 1 dikke wortel, 1 selderstengel, 2 takjes tijm, 1 blad laurier, 1 klein stengeltje rozemarijn, 1 ui in...

    14. Soep is voor alle seizoenen !! Ingredienten: groene selder, aardappelen, ui, kippenbouillon, tijm, boter, peper, zout, room
    15. Ingredienten: - 8 tal pijlen witloof, - boter, - 2 soeplepels bruine suiker, - 2 soeplepels luikse siroop, - muskaatnoot, - peper, - zeezout, - een scheut witte wijn
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.