Recept
« Terug naar recepten
Heldere wildbouillon met paddenstoelen en gerookte eendenborst
PT240M
Heldere wildbouillon met paddenstoelen en gerookte eendenborst
Weer een andere variatie op de wildsoep die ik al eens eerder maakte.
Deze soep maakte ik voor ons kerstdiner 2018.
De bouillon kun je prima trekken van wat botten waar nog wat vlees aanzit.
Om de soep nog lekkerder te maken heb ik deze afgemaakt met in reepjes
gesneden gerookte eendenborst.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere wildbouillon met paddenstoelen en gerookte eendenborst te bereiden
- Verwarm de boter in een pan en bak hierin de botjes met het vlees rondom bruin.
- Voeg de fijngesneden ui, knolselderij, wortel en prei toe en fruit deze mee.
- Doe er vervolgens water uit de waterkoker, jeneverbessen, peperkorrels, laurier en tijm bij en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit zo 3 tot 4 uur zachtjes trekken.
- Zeef daarna de bouillon (met een kaasdoek of theedoek) en haal het vlees van de botjes.
- Doe de gezeefde bouillon terug in een (schone) pan, verwarm deze opnieuw en voeg de rode port toe.
- Bak de paddenstoelen in een andere pan en voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de bouillon.
- Doe dan de fijngesneden selderij erbij en hou de bouillon tegen de kook aan. (15 minuten)
- Doe er vlak voor het serveren de in reepjes gesneden eendenborst en de fijngesneden lente ui toe.
- Maak op smaak met peper en zout en eventueel nog wat (wild)bouillon.