KookJij

Hartverwarmende , kruidige pompoensoep

Een hokkaido pompoen hoef je niet te schillen. Ik had een biologisch exemplaar op de kip getikt en dus met schil gekookt. Dat scheelt niet alleen wat werk, maar is veel lekkerder en geeft de soep een mooie intense kleur en als bonus extra voedingsstoffen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartverwarmende , kruidige pompoensoep te bereiden

  1. Was de hokkaido goed. Halveer de vrucht en lepel er de zaadjes en de draden uit.
  2. Snij de vrucht in blokjes.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook  zachtjes enkele minuten.
  4. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak deze enkele minuten mee.
  5. Voeg de bouillon, room, steranijs en het kaneelstokje toe. Leg het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de pompoenblokjes gaar zijn.
  6. Vis de steranijs en het kaneelstokje uit de soep en pureer de soep met de staafmixer.
  7. Proef en voeg eventueel wat versgemalen peper en zout toe.
  8. Voeg het versgeperste sinaasappelsap toe en roer door.
  9. Serveer de soep in voorverwarmde kommen en garneer met wat overgebleven room .

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met een warm saucijzenbroodje na. Liever vegetarisch? Neem dan groente of tuinkruidenbouillon.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst