KookJij

Recept voor Gyroskruiden

Een heerlijk gyroskruiden recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: ===== personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Kir' Antonia Molivos, Lesvos
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe de ingrediënten in een container, en schudden maar! (Badkuip misschien toch niet zo'n goed idee!)
Je kunt er kip, varken, lam, geit, gehakt, en van alles en nog wat mee kruiden als je er een èchte Griekse smaak aan wilt geven. Origineel wordt varkensschouder aan hele dunne lappen gesneden, aan één kant (royaal) gekruid en dakpansgewijs aan een vertikaal spit gestapeld, vandaar de naam gyros, hetgeen ronddraaiend betekent.

Mijn kookverhaal (Erik Porsul)

Ook weer van de buuv in Molivos, Lesvos! Supervrouw, tonnetjerond, en ze had nog meer, maar dat komt nog!!!
Eet smmakkellijkkk!!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marianne van velzen

marianne van velzen zegt:
Heerlijk. Ik heb een dag van tevoren het vlees (ik heb schouderkarbonade gekocht) gekruid met dit mengsel en het vlees ruim 2 uurtjes laten sudderen, alsof ik bij de Griek zat. Ik had ook nog een recept voor Tzazikisaus uit de krant gehaald en een salade gemaakt, en de de maaltijd was compleet.
lin

lin zegt:
1kg varkensvlees tegen hoeveel kruiden?
tanja Vietje-Swaneveld

tanja Vietje-Swaneveld zegt:
Dank je wel voor het recept, ben er heel blij mee.
Alie Arts

Alie Arts zegt:
Heerlijk, hier kan ik wat mee. Maak regelmatig gevulde paprika's en de Gyroskruiden zijn dan toch wel favoriet. Helaas heeft m'n toko ze niet meer, dus ben ik blij met dit recept...
Harma

Harma zegt:
Zoek ik gewoon ff hoe ik ook alweer zelf m'n gyros kruiden kan maken, lig ik eerst in een deuk - da's pas lekker!:D
asterix

asterix zegt:
Ja Mixali, van humor ga je lachen en blijf je blij, étsi! Grtjs, ;):p:D
Michel = Mixali

Michel = Mixali zegt:
ax poly jelase re met die eenheden xaxaxa
je ben maar een echte grapperd hoor
asterix

asterix zegt:
Γιάσου Γιάαπ, Εσέι εβχαπιστώ! Erik ;):p:D
asterix

asterix zegt:
Hi Joop, Je hebt zó verschrikkelijk gelijk!!! (En als er dan een keertje een kant-en-klaar-mixje is dat lekker is, wordt het met een jaar uit de handel genomen....) LANG LEVE DE GLOBALISERING! Ik heb ook nog ergens kruidenmix voor cevapcici, die komen er nog aan, moet ik alleen ff opzoeken. Sorry van de typefout van de reactie van 12.35 u., dat moet pitas zijn.
Grtjes, en kali orexi! ;):p:D
joop van rij

joop van rij zegt:
Dit zijn de recepten waar ik wat aan heb en voor het nageslacht want je ziet steeds meer kant en klare mengels bedankt grs joop
asterix

asterix zegt:
Dan zul je het ook wel fijn vinden dat ik het recept van pits heb geplaatst. (Heb ik jaren naar gezocht. De Grieken die ik erom vroeg, die zeiden: Pitas, die maak je niet, die koop je! Of je ze van de boom kunt plukken! Er komt nog meer van de buuv! Grtjs, Asterix* ;):p:D
marjamaria

marjamaria zegt:
ik ben gek op de griekse keuken en op het land trouwens ook.
groetjes marja
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Asterix ,als je meer wilt weten over mij ...look op pagina van Hilde Dumont dan kom je een beetje meer te weten.Groetjes van ons 3 :);):p
asterix

asterix zegt:
Hi Derbyke, Dank voor het compliment. Dat krijg je als je gek bent op taal en lachen, toch? Bij de weg, je weet waar ik vandaan kom, maar ik nog niet van jou? (Sorry dat de Vlaamse en Hollandse beleefdheid - voornaamwoorden omgedraaid zijn.
Groetjes en blijf smullen!!!!!!!!!! ;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Asterix , kun jij het goed formuleren , alleen het lezen van je recepten zijn een 10 waard.Maar weer wat bij geleerd.Groetjes van ons 3 :);):p