KookJij

Gyros-boerenkoolstamppot

Een heerlijk gyros-boerenkoolstamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gyros-boerenkoolstamppot te bereiden

Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in ± 25 minuten gaar.
Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 1.5 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker.
Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar.
Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Beste Martha, dat is ook juist het verschil, in Duitsland, waar ik ook al zo'n 40 jaar kom, is de casselerrib zo als u het beschrijft heel normaal gewoon te koop bij elke slager, maar hier dus niet. Het heeft niets te maken met een welles en nietes spelletje maar wel met duidelijkheid. Groetjes Gerda :p:p:p:p
martha

martha zegt:
Gerda, ik doe niet mee aan een welles nietes spelletje, ik haal casselerib in Duitsland en dat is gerookte haas karbonade en ik braad hem altijd nog 10 min dan wordt ie lekker pittig.Haast niet te koop in NL.Groetjes Martha.
slaatje

slaatje zegt:
Martha, casselerrib is gerookte, met of zonder haas, varkensfilet, dus al gaar. Als je bij de slager haaskarbonade vraagt krijg je een varkensfiletlapje met een beentje en een stukje varkenshaas. Het is ook te koop als broodbeleg en dan heet het casselerrib. Het is dus best mogelijk dat de casselerrib hier speciaal voor gebakken moet worden om een bepaalde smaak te verkrijgen en dat wil ik dus graag weten. Groetjes Gerda :p:p:p:p
martha

martha zegt:
Gerda, casselerrib is gerookte karbonade moet dus nog wel gebakken worden.Is te koop in DE Sanders heeft ze ook wel eens.gr Martha.
Groetjes
slaatje

slaatje zegt:
Ook ik hou van afwisseling maar ik heb toch een vraag, waarom wordt de casselerrib gebakken dat is toch al gaar vlees, of wordt er misschien een varkensfiletlapje bedoeld? ;)Groetjes Gerda :p:p:p
jacqueline

jacqueline zegt:
Ik heb hier nog nooit van gehoord maar ik hou wel van wat afwisseling, ik ga het zeer zeker uitproberen. Ik ga het volgende week eens bereiden.