Recept
« Terug naar recepten
					
						Groenten in bladerdeeg
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Groenten in bladerdeeg
Een heerlijk groenten in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									borrelhapjes
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Groenten in bladerdeeg te bereiden
 Rol het bladerdeeg in 4 gelijke delen uit op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er vierkantjes van 13x13 centimeter van. Leg ze op een vochtige bakplaat en snijd in het midden kleine vierkantjes van 6 centimeter eruit. Bestrijk ze met het ei en bak ze 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven goudbruin. Begin als het bladerdeeg in de oven staat met de vulling. Kook de aardappels 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Blancheer de asperges in 10 minuten gaar. Laat ze uitlekken en houd ze bij de hand. Haal de bladerdeeg vierkantjes uit de oven. Snijd de binnenste vierkantjes voorzichtig los, haal ze eruit en zet ze even weg. Smelt de boter in een pan en bak de prei en champignons 3 minuten. Voeg limoensap, tijm en mosterd toe en roer de aardappels en asperges erdoor. Schep alles in de bladerdeegbakjes, zet de kleine vierkantjes erop en serveer direct. 
									
                    