KookJij

Groenten in bladerdeeg

Een heerlijk groenten in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groenten in bladerdeeg te bereiden

Rol het bladerdeeg in 4 gelijke delen uit op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er vierkantjes van 13x13 centimeter van. Leg ze op een vochtige bakplaat en snijd in het midden kleine vierkantjes van 6 centimeter eruit. Bestrijk ze met het ei en bak ze 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven goudbruin. Begin als het bladerdeeg in de oven staat met de vulling. Kook de aardappels 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Blancheer de asperges in 10 minuten gaar. Laat ze uitlekken en houd ze bij de hand. Haal de bladerdeeg vierkantjes uit de oven. Snijd de binnenste vierkantjes voorzichtig los, haal ze eruit en zet ze even weg. Smelt de boter in een pan en bak de prei en champignons 3 minuten. Voeg limoensap, tijm en mosterd toe en roer de aardappels en asperges erdoor. Schep alles in de bladerdeegbakjes, zet de kleine vierkantjes erop en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst