KookJij

Griesmeel beertje

Een heerlijk griesmeel beertje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: toetjesboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griesmeel beertje te bereiden

Roer de suiker door de custard. Neem 6 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm de rest van de melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de melk. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het nog 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.

Spoel een glazen schaal en 2 eierdopjes uit met koud water en doe de pudding hierin. Zet deze pudding gedurende minstens 4 uur in de koelkast. Haal de pudding uit de koelkast en leg een diep bord omgekeerd op de schaal, draai nu de schaal op zijn kop (bord goed tegen de schaal drukken; vraag of iemand je hierbij helpt). Draai nu de eierdopjes om op de rand van het bord zodat je de oren van de beer kan vormen. Je pudding is nu klaar om te versieren.

Was de abrikoos, laat deze goed uitlekken, haal de pit eruit, snijd deze in vier delen en gebruik hem als ‘binnenkant’ van de oren en als ‘wenkbrauwen’.Vorm van de frambozen het gezicht van de beer. Was de druif en leg deze als ‘tong’ onderaan de mond van de beer.Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annette

annette zegt:
Ik denk dat er een verschil tussen custard en griesmeel is. Custard is vla cq pudding poeder van mais en aardappelzetmeel met vanille en gele kleurstof. Gries meel zijn klein witte korreltjes van tarwe gries. Maar dit recept kan zowel met het ene als met het andere meel gammakt worden. Ik zou griesmeel ipv custard nemen.