Recept
« Terug naar recepten
					
						Griekse spinaziepitta
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Griekse spinaziepitta
Een heerlijk griekse spinaziepitta recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lambert de Bruijn
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Griekse spinaziepitta te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien.Zoek de spinazie uit en was het.Het water met zout aan de kook brengen en de spinazie er 4 min. laten in blancheren,laten uitlekken en dan grof hakken.Smoor de sjalotten en de knoflook glazig in de gesmolten boter.Voeg de spinazie toe en breng de groente op smaak.Snijd de feta in blokjes.Klop de eieren los en meng het met de paneermeel en de feta door de spinazie.Verwarm de oven voor op 200C.Spoel een bakplaat om met koud water.Rol het bladerdeeg flinterdun uit en snijd er 6 rechthoeken van 25X30 cm.uit.Bekleed de helft van de bakplaat met 3 plakjes bladerdeeg,zodat de deeglapjes over de rand van de bakplaat hangen.Verdeel de spinaziemengsel erop,sla de randen over de vulling en leg de overige plakken deeg op de spinazie.Prik op verschillende plaatsen gaatjes in het deksel.Bestrijk de spinazietaart met de losgeroerde eidooier en bak deze 50 min. in de hete oven.
Lekker met een salade.
									Lekker met een salade.
 
                    





 
					
larosadereus zegt: