Deze overheerlijke bietensalade hadden we heel wat jaren geleden al eens gegeten maar was in het vergeetboek
geraakt. Toen ik weer eens aan het snuffelen was in mijn kookboeken kwam ik deze salade weer tegen. Deze week moest ik snel iets maken en er lagen voorgekookte, gesneden bietjes in de koelkast. Lekker met gebakken aardappeltjes.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Griekse bietjessalade met walnotensaus en ei
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Griekse bietjessalade met walnotensaus en ei
De bietensalade is gemaakt van voorgekookte bietjes. De walnoten worden gemalen met citroensap, olijfolie en honing. De salade wort gegarneerd met hardgekookte eieren.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									AH serie: De streekkeukens van Europa / Griekenland (recept wel iets aangepast
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Griekse bietjessalade met walnotensaus en ei te bereiden
- Walnoten met knoflook in Keukenmachine, bakje van de staafmixer of vijzel, fijn malen. Olie er al roerend in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak maken met zout en peper. Bietjes in schaal schikken.
 Eieren erover verdelen. Dressing erover schenken. Garneren met dille.
 
                    