KookJij

Grand-marnier mousse

Een heerlijk grand-marnier mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grand-marnier mousse te bereiden

De 3 blaadjes gelatine in wat koud water zetten.
De klop-klop samen met de melk opkloppen tot stevige slagroom
Kwark, suiker en flinke scheut grand marnier goed door elkaar roeren.

100 cc dubbeldrank in een pannetje tegen de kook aanbrengen. Niet verder verhitten. De gelatineblaadjes uitknijpen en door de warme fruitdrank mengen. Sap af laten koelen.
Zodra de sapgelatine een beetje is afgekoeld het kwark mengsel toevoegen. Als laatste de klop-klop room erdoor scheppen en roeren totdat het een geheel is geworden. In glazen uitschenken en in de koelkast laten opstijven (minstens 2 uur).

Nog eens 100 cc dubbeldrank verhitten en hierin 1,5 blaadje gelatine laten oplossen. Uitschenken op een plat bord (met klein opstaand randje) en laten opstijven. De gelatine klein snijden en als garnering op de mousse leggen net voor opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst