KookJij

Goed gevulde Enchilada met kabeljauw en groente.

Het was weer eens tijd om iets met vis te bereiden. Dit recept vond ik op visgerechten .nl en het was heerlijk. Slechts 20 minuten bereiden en vervolgens is de oven voor 40 minuten voor je aan het werk.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goed gevulde Enchilada met kabeljauw en groente. te bereiden

  1. Verwarm olie in een pannetje en bak de champignon plakjes lichtbruin. Haal ze uit de pan en laat  ze afkoelen.
  2. Meng de erwtjes met de mais.
  3. Voeg de vis en de champignons bij de mais en de erwtjes
  4. Roer er een flinke halve lepel Mexicaanse kruiden door.
  5. Leg de 4 tortilla's naast elkaar op het werkblad en vul ze met het mengsel.
  6. Vet een ovenschaal dun in, rol de tortilla's stevig op en leg ze in de schaal.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden en maak ondertussen de saus.
  8. Smelt de boter en roer er de bloem doorheen. Bak dit mengsel 2 minuten . Voeg het water toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Als de saus is ingedikt de roomkaas erin laten smelten.
  9. Giet de saus over de tortilla's in de schaal en zet deze voor 40 - 45 minuten in de oven.
  10. Garneer met wat peterselie of bosui en serveer warm.

 eetlepels paprika poeder 2 eetlepels oregano 1 theelepel komijn poeder 1 theelepel koriander poeder 1 theelepel knoflook poeder chili- of cayenne poeder naar smaak ½ tl zout

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik had geen Mexicaanse kruiden meer in huis. Op Internet vond ik een recept om deze mix te maken. Nu is dat potje weer vol.


VOOR DE MEXICAANSE KRUIDENMIX HEB JE NODIG.....

2 el paprikapoeder
2 el oregano
1 tl komijnpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl korianderpoeder
1/2 tl zout
chilipoeder naar smaak
DIT IS DE BASIS

BOVENSTAANDE BASISMIX KUN JE LIFTEN MET.....
1 theelepel ui poeder
een snuf piment
en gebruik in plaats van normaal paprika poeder, voor de helft gerookt paprikapoeder

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst