KookJij

Glühweingelei

Een heerlijk glühweingelei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Glühweingelei te bereiden

Verwarm de Glühwein. Voe de geleisuiker toe en laat doorkoken. Vul de jampotjes met de gelei. De gelei mag zo dun zijn als jam.
Smaakt heerlijk als sausje over vanilleijs. Goed idee om restjes Glühwein te gebruiken en een heerlijk winters smaakje! De alcohol is door het verhitten verdampt.

Mijn kookverhaal (Heike van de Ven)

Mijn familie woont in Duitsland. Toen ik op bezoek was vertelde iemand van dit sausje. Ik vond het zo bijzonder dat ik het op deze site wilde zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst