KookJij

Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek

Een heerlijk glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek te bereiden



Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo An, dit kan koud gegeten worden maar zal toch niet zo lekker zijn, best warm of lauw serveren. Groetjes, Erwin.
An

An zegt:
Ziet er een prima apero-hapje uit!
Een vraagje: kan dit recept ook koud worden geserveerd?
Graag een reactie.
Alvast mijn dank
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Jolien en ingrid, als je het velletje van de pens haalt dan blijft er geen ringetje meer over, bakt helemaal van elkaar. Groetjes, Erwin ;):):)
Jolien en ingrid

Jolien en ingrid zegt:
Om de pens te bakken doe je best het velletje van de pens.